De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

In 3 stappen kiezen vanaf welk iOS-apparaat je je locatie deelt

Wouter Nijsen
5 juni 2015, 17:51
1 min leestijd
In 3 stappen kiezen vanaf welk iOS-apparaat je je locatie deelt

Deel je vaak je locatie met vrienden of familie, maar heb je meerdere iOS-apparaten in huis, dan kan soms de verkeerde locatie worden verstuurd. In deze tip leggen we uit hoe je dat voorkomt.

Lees verder na de advertentie.

iOS locatie delen op je iPhone of iPad

iOS locatie delen

Veel gebruikers delen voor verschillende doeleinden hun locatie op een iPhone of iPad. Dat is bijvoorbeeld handig wanneer je je vrienden of familie wilt laten weten waar je precies bent. Als je meerdere iOS-apparaten gebruikt, dan kan het zijn dat er standaard de verkeerde locatie wordt gedeeld.

Het is immers niet handig dat wanneer je buitenshuis bent, de locatie van je iPad die thuis ligt wordt gedeeld. Door onderstaande drie stappen te volgen, voorkom je dat dit gebeurt.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en kies voor ‘Privacy’;
  2. Helemaal bovenaan zie je de optie ‘Locatievoorzieningen’ staan. Tik hierop en kies vervolgens voor ‘Deel mijn locatie’;
  3. Hierna verschijnen er twee opties op het scherm. Kies voor ‘Van’ en selecteer vervolgens het apparaat dat je standaard voor het delen van je locatie wil gebruiken. Je moet uiteraard wel van de ‘Deel mijn locatie’-functie gebruikmaken om dit te kunnen aanpassen.

Dat was het! De locatie van het gekozen iOS-apparaat wordt voortaan standaard gebruikt wanneer je deze met anderen deelt. Het is raadzaam om voor het toestel dat je het meeste bij je hebt, in de meeste gevallen dus je iPhone, te kiezen. Zo werkt de functie ook onderweg optimaal.

→ Meer lezen? Check onze uitgebreide tippagina met meer handige tips & tricks!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu