iOS 10 Foto’s gezichtsherkenning: zo werkt het en dit kun je ermee

Lars Paijmans
21 september 2016, 10:18
2 min leestijd
iOS 10 Foto’s gezichtsherkenning: zo werkt het en dit kun je ermee

Vanaf iOS 10 heeft de Foto’s app er wat leuke nieuwe functies bij gekregen. Zo kan de app nu gezichten herkennen van de mensen die je fotografeert, zodat ze gemakkelijk in mapjes geplaatst worden. Hier lees je alles over hoe de iOS Foto’s gezichtsherkenning werkt.

Lees verder na de advertentie.

iOS Foto’s gezichtsherkenning, zo werkt het

Als je de Foto’s app opent na het installeren van iOS 10, zul je zien dat er het een en ander veranderd is. Zo is er een nieuw tabblad met ‘Aandenkens’ toegevoegd, waar je filmpjes kunt maken van leuke momenten. In de Album-tab zit de gezichtsherkenning verstopt in de folder met Personen.

Hier zal de Foto’s app zelfstandig al gezichten herkennen die je door de jaren heen op de foto hebt gezet. Automatisch komen hier de personen bovenaan te staan waar je de meeste foto’s van hebt. Door ze favoriet te maken krijgen ze een naam en een permanente plek in de Foto’s app. Zo doe je dat.

Personen favoriet maken in iOS 10 Foto’s

  1. Open Foto’s en ga naar Albums
  2. Kies Personen
  3. Tik op een avatar van iemand die nog geen naam heeft
  4. Vul een naam in voor de persoon
  5. Scroll naar beneden en kies ‘Maak deze persoon favoriet’

De techniek die de app gebruikt kan echter wel wat hulp gebruiken. Daarom kun je bij iedere persoon extra foto’s opvragen waar de app over twijfelt. Door handmatig deze toe te voegen leert Foto’s gezichten beter herkennen, en wordt de app dus alleen maar beter. Dit doe je door op de pagina van een persoon voor de optie ‘Bevestig extra foto’s’ te tikken.

Toch zal het gebeuren dat sommige personen alsnog in meerdere mapjes verschijnen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je een zonnebril op hebt. Gelukkig is het heel simpel om verschillende foto’s van dezelfde persoon met elkaar te combineren. Dat doe je zo:

iOS Foto's gezichtsherkenning

Fotofolders van dezelfde personen combineren in Foto’s

  1. Ga naar Personen in de Foto’s app
  2. Tik op de map die je met een andere wil combineren
  3. In de balk bovenin beeld staat ‘Nieuwe naam’
  4. Tik hier de naam van de persoon waarmee je de map wil combineren
  5. Kies de knop ‘combineer’ om de foto’s te bundelen

Ook kun je personen toevoegen als favoriet, zodat ze prominent in het overzicht verschijnen. Dit is aan te raden als je van plan bent deze functie regelmatig te gebruiken. Wij raden het aan, omdat je van de personen heel snel een leuk filmpje in elkaar kunt laten zetten. Leuk om alle herinneringen door te nemen van iemand. Al deze Foto’s functies zijn voor iedereen beschikbaar die iOS 10 op zijn iDevice geïnstalleerd heeft.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu