iOS-apps worden automatisch verwijderd: dit kun je doen

Wouter Nijsen
13 februari 2018, 12:44
1 min leestijd
iOS-apps worden automatisch verwijderd: dit kun je doen

Merk je dat sommige iOS-apps op je iPhone of iPad automatisch verdwijnen, en je ze opnieuw moet downloaden en installeren om ze te gebruiken? Daar is een simpel trucje voor het te voorkomen, zodat je niet ongevraagd apps kwijt raakt.

Lees verder na de advertentie.

Apps worden verwijderd van je iPhone

Heb je veel apps op je iPhone of iPad staan, dan kan het zijn dat sommige applicaties na een tijdje automatisch worden verwijderd. Vervelend, want je moet ze opnieuw op je toestel zetten om ze weer te kunnen gebruiken. Het probleem klinkt echter ingewikkelder dan het is. Sinds een tijdje heeft iOS een optie die apps automatisch verwijdert wanneer ze nauwelijks worden gebruikt. De functie heet ‘Ruim apps op’ en helpt gebruikers bij het vrijmaken van opslagruimte.

apps worden verwijderd

Hoewel de feature ervoor zorgt dat bijhorende documenten en gegevens niet verdwijnen, moet je de app wel opnieuw installeren. Wil je voorkomen dat je apps automatisch worden verwijderd, volg dan de stappen hieronder.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Veeg naar beneden en tik op ‘iTunes Store en App Store’;
  3. Swipe opnieuw naar beneden en zorg dat het schakelaartje achter ‘Ruim apps op’ is uitgeschakeld.

Heb je dit gedaan, dan blijven alle applicaties gewoon op je iOS-apparaat staan. Vind je het achteraf handig dat iOS met je ‘meedenkt’ en apps verwijdert die je toch niet vaak gebruikt, dan kun je de functie weer aanzetten door dezelfde stappen te doorlopen.

Op zoek naar meer tips? Check het overzicht:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu