De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: zo kun je iOS- en macOS-apps automatisch laten updaten

Wouter Nijsen
10 april 2019, 15:01
2 min leestijd
Tip: zo kun je iOS- en macOS-apps automatisch laten updaten

Wist je dat je iOS- en macOS-apps automatisch kunt laten updaten, zodat je hier zelf niet naar om hoeft te kijken? In deze tip lees je welke instellingen je moet activeren en waar je deze vindt.

iOS-apps automatisch updaten

ios-apps automatisch updaten

Als je een heleboel apps op je iPhone of iPad hebt geïnstalleerd, moet je ook regelmatig updates downloaden. De updates brengen niet alleen nieuwe features met zich mee, maar dichten ook mogelijke beveiligingslekken en andere problemen. Het is daarom erg belangrijk dat je de nieuwste versies van je apps hebt geïnstalleerd.

Het kan een gedoe zijn om al je apps up-to-date te houden, maar gelukkig is er ook een optie om ze automatisch te laten bijwerken. Hierdoor worden op de achtergrond alle beschikbare updates gedownload en hoef je er verder niet naar om te kijken. Om je iPhone/iPad automatisch app-updates te laten downloaden en installeren uit de App Store volg je de volgende stappen:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Ga naar ‘iTunes Store en App Store’;
  3. Zorg ervoor dat het schakelaartje achter ‘Updates’ (onder ‘Automatische downloads’) is ingeschakeld. Als je wil, kun je ook de optie ‘Gebruik mobiele data’ aanzetten zodat ook onderweg updates worden gedownload.

macOS-apps automatisch updaten

Ook is het mogelijk om je Mac-apps automatisch te laten bijwerken. Dit gaat via de Mac App Store, waar je ook terecht kunt om applicaties te downloaden. Volg de stappen hieronder om te zorgen dat je Mac(Book) goed is ingesteld.

  1. Open de Mac App Store;
  2. Klik in de menubalk linksboven bij ‘App Store’ op ‘Voorkeuren…’;
  3. Zorg dat de optie ‘Automatische updates’ is ingeschakeld;

Tip: het is ook mogelijk om iOS-updates automatisch te installeren. Ook software-updates voor macOS kun je op de achtergrond installeren. Meer tips & tricks vind je op onze uitgebreide tippagina!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu