Zo breng je je toegangscode terug naar vier cijfers in iOS 9

Wouter Nijsen
30 november 2015, 17:12
2 min leestijd
Zo breng je je toegangscode terug naar vier cijfers in iOS 9

Een veelgehoorde klacht van iOS 9-gebruikers is dat hun toegangscode niet bestaat uit vier, maar zes cijfers. We laten zien hoe je alsnog een kortere code instelt.

Lees verder na de advertentie.

Zo verander je je iOS 9 toegangscode

Sinds de release van iOS 9 bestaat de toegangscode van iOS-apparaten standaard uit zes cijfers. Dit doet Apple om de beveiliging van haar apparaten te verbeteren, omdat met zes cijfers veel meer combinaties mogelijk zijn, waardoor codes lastiger zijn te kraken.

iOS 9 toegangscode

Toch ervaren veel gebruikers de langere code als hinderlijk. Zo duurt het langer voordat deze is ingevoerd en is hij lastiger om te onthouden. Het is echter relatief eenvoudig om je toegangscode terug te brengen naar vier cijfers.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone, iPad of iPod en kies voor ‘Touch ID en toegangscode’;
  2. Voer je huidige toegangscode in om het menu te openen;
  3. Scrol naar onderen en kies voor ‘Wijzig toegangscode’. Hierna dien je opnieuw je zescijferige toegangscode in te voeren;
  4. Vervolgens kun je een nieuwe toegangscode kiezen. Druk op ‘Toegangscodeopties’ boven het toetsenbord en kies voor ‘4-cijferige code’;
  5. Kies tot slot een nieuwe code om het proces te voltooien.

Wees je er echter van bewust dat je iOS-apparaat onveiliger is wanneer je toegangscode uit slechts vier cijfers bestaat. We raden dan ook aan om voor een langere toegangscode te kiezen. Als je iOS-toestel een vingerafdrukscanner heeft, kun je je afdruk instellen om gemakkelijker (en toch veilig) te ontgrendelen.

Het is tot slot mogelijk om een aangepaste alfanumerieke code te kiezen. Hiermee combineer je letters met cijfers om tot een sterkere code te komen. Wanneer je voor de optie ‘aangepaste numerieke code’ kiest, kun je zoveel cijfers gebruiken als je wilt. Wil je later toch weer terug naar een zescijferige code, dan dien je de stappen opnieuw te doorlopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu