Tip: check het batterijgebruik per app in iOS 9

21 september 2015, 18:31
1 min leestijd
Tip: check het batterijgebruik per app in iOS 9

Met iOS 9 is het mogelijk om uitgebreidere informatie over het batterijgebruik per app te bekijken. We laten zien hoe je dit precies doet.

Lees verder na de advertentie.

Check het iOS 9 batterijgebruik

iOS 9 batterijgebruik

Een kleine, maar handige vernieuwing van iOS 9 is de uitgebreidere informatie die wordt getoond bij het batterijgebruik per app. Daarmee kom je in één oogopslag te weten welke apps het meeste van je accu vragen. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar manieren om meer uit de batterij van je iOS-apparaat te persen. Ook kun je precies zien welke applicaties automatisch op de achtergrond worden ververst. Waar je het batterijgebruik per app kunt vinden, leggen we in de stappen hieronder uit.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik links op ‘Batterij’ om het submenu te openen;
  3. Hierna vind je onder ‘Batterijgebruik’ het energieverbruik per app.

In het overzicht vind je het batterijgebruik van alle geïnstalleerde apps. Je kan schakelen tussen het verbruik van de afgelopen 24 uur of van de laatste vier dagen. Middels percentages wordt aangegeven welke apps het meeste stroom opslokken. Handig is het klok-icoontje rechtsboven, waarmee je meer informatie tevoorschijn tovert. Zo zie je precies hoelang bepaalde apps op het scherm zijn gebruikt.

Lees ook: Zo activeer je de accubesparende modus van iOS 9

Lees meer over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu