Zo activeer je de accubesparende modus in iOS 9

18 september 2015, 17:13
1 min leestijd
Zo activeer je de accubesparende modus in iOS 9

Een nieuwe feature van iOS 9 is de accubesparende modus, die ervoor zorgt dat je langer op een acculading vooruit kan. We laten zien hoe je de functie activeert en gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 9 accu besparen

iOS 9 batterijbesparende modus

iOS 9 verhelpt veel bugs en andere fouten, maar dat betekent niet dat de update geen nieuwe features met zich meebrengt. Een hiervan is de accubesparende modus, die erg handig is wanneer de batterij van je iPhone bijna leeg maar je ‘m niet kunt opladen. De modus schakelt tijdelijk diverse functies uit (waaronder synchronisatie en visuele effecten), waardoor je iOS-apparaat volgens Apple tot drie uur langer te gebruiken is. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je de functie in iOS 9 activeert.

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Veeg naar beneden en kies voor de optie ‘Batterij’;
  3. Bovenin vind je de energiebesparingsmodus. Je activeert ‘m door simpelweg op het schakelaartje te tikken en hierna voor ‘Ga door’ te kiezen.

iOS 9 schakelt nu diverse functionaliteiten van het besturingssysteem uit. Zo worden mailtjes niet meer automatisch opgehaald, apps niet meer ververst en wordt de processorkracht van je iPhone of iPad flink teruggeschroefd. Daarnaast zul je merken dat het batterij-icoontje rechtsboven geel kleurt in plaats van groen. Het accupercentage wordt voortaan altijd weergegeven, ook wanneer je deze in de instellingen hebt uitgeschakeld.

Het is raadzaam om de batterijbesparende modus alleen in noodgevallen te gebruiken. Ook is het onverstandig om met de functie ingeschakeld zware applicaties als games te draaien. De processorkracht is simpelweg een stuk minder, wat zijn weerslag heeft op de prestaties van je iPhone of iPad.

Lees meer over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu