De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo kun je iOS 9.1 downgraden naar iOS 9.0.2

Gijs Ettes
26 oktober 2015, 14:06
2 min leestijd
Zo kun je iOS 9.1 downgraden naar iOS 9.0.2

Na elke nieuwe iOS-release is het korte tijd mogelijk om het besturingssysteem te downgraden, wat onder meer handig is als je te maken hebt met bugs of je jailbreak wilt behouden. Wil je iOS 9.1 downgraden naar iOS 9.0.2, volg dan deze stappen.

Lees verder na de advertentie.

Terug naar een eerdere iOS-versie

Met de release van iOS 9.1 dichtte Apple het lek van iOS waardoor gebruikers hun iPhone of iPad konden jailbreaken. Daarnaast bracht de update 150 nieuwe emoji, bugfixes en een nieuwe optie voor de Berichten-app die het mogelijk maakt om foto’s bij contactpersonen uit te schakelen. Ook stopt de camera van de iPhone 6S (Plus) met het opnemen van een Live Foto als het toestel naar beneden wordt gehaald. Zo wordt voorkomen dat de bewegende foto ook beelden van de grond bevat.

Geef je echter niet zoveel om die verbeteringen en wil je liever gebruikmaken van een oudere versie van iOS, dan kun je door de stappen hieronder te doorlopen iOS 9.0.2 terugzetten op je toestel.

iOS 9.1 downgraden: zo doe je dat

Om iOS 9.1 te downgraden heb je allereerst het juiste firmwarebestand nodig. Dit eindigt op .ipsw, heeft versienummer 9.0.2 en is te downloaden via deze site. Is de download gelukt, ga dan verder met onderstaande stappen.

  1. Schakel ‘Zoek mijn iPhone’ uit via ‘Instellingen > iCloud’ en doe hetzelfde met Touch ID en je toegangscode;
  2. Verbind je iOS-toestel met je pc of Mac en start iTunes;
  3. Klik op je toestel in iTunes, ga naar ‘Overzicht’, houd de alt-toets (Mac) of shift-toets (Windows) in en druk vervolgens op ‘Herstellen’;
  4. Blader naar het firmwarebestand dat je hebt gedownload en bevestig je keuze. De downgrade wordt nu gestart.
ios 9.1 downgrade

Het proces kan even duren, dus heb geduld en zorg dat je iPhone of iPad voldoende is opgeladen. Na installatie start je toestel opnieuw op en is het voorzien van iOS 9.0.2. Uiteraard kun je later ook probleemloos weer updaten naar iOS 9.1 via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’.

Het laatste nieuws over iOS 9

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu