Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 8 tip: zo deel je je locatie in de Berichten-app

Gijs Ettes
17 november 2014, 17:00
1 min leestijd
iOS 8 tip: zo deel je je locatie in de Berichten-app

Berichten-app iMessage kent sinds iOS 8 de nodige nieuwe functies. Zo kun je beter groepsgesprekken beheren en chats tijdelijk dempen met behulp van de ‘niet-storen’-modus. Ook kun je vanaf nu je locatie delen met je gesprekspartner. We laten zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Locatie delen via de Berichten-app

Je locatie delen met andere via de Berichten-app is heel eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is de app te openen, op een contactpersoon te tikken op vervolgens op ‘Details’. In het scherm dat volgt heb je de optie om je huidige locatie te sturen of je locatie te delen. Via ‘Stuur mijn huidige locatie’ deel je direct de plek waar je je op dat moment bevindt. Je gesprekspartner ziet dat een kaartje met een speld die staat voor jouw huidige locatie.

iOS 8 locatie delen

Daarnaast heb je met ‘Deel mijn locatie’ de mogelijkheid om je locatie te koppelen aan alle berichten die je verstuurt naar een specifiek(e) persoon of groep. Dit kun je doen voor een uur, tot vannacht of voor altijd. Met laatstgenoemde optie kan de ander dus altijd in de gaten houden waar je je bevindt. Wil je locatie delen weer uitschakelen, ga dan naar ‘Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Deel mijn locatie’ en selecteer de persoon met wie je dit wilt doen.

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu