iOS 8 tip: kom je ruimte tekort om te updaten? Dit kun je doen!

Rutger Otto
10 oktober 2014, 11:52
2 min leestijd
iOS 8 tip: kom je ruimte tekort om te updaten? Dit kun je doen!

Voor het eerst in de geschiedenis van iOS lijkt de adoptie van het nieuwste besturingssysteem niet meteen aan te slaan. Heb jij iOS 8 ook nog niet? Check dan deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Momenteel heeft pas 47 procent van alle iOS-gebruikers hun toestel geüpdatet naar iOS 8. Een minimale stijging van 1 procent sinds 21 september. Dat is pijnlijk, want meestal wordt iOS massaal door gebruikers geïnstalleerd.

De reden van langzame iOS 8 adoptie

Velen wijten de langzame adoptie van iOS 8 aan de bugs en problemen die het besturingssysteem in het begin had. De eerste update, iOS 8.0.1, zorgde er zelfs voor dat bij mensen het mobiele signaal wegviel en dat Touch ID niet meer werkte. Bij iOS 8.0.2 werden die problemen verholpen.

ios 8 tips

Maar is dat wel de echte reden? Of is het misschien iets anders? Een gebrek aan opslagruimte ligt veel meer voor de hand. Het aantal vrije gigabytes dat vrij moet zijn voor de installatie van iOS 8 verschilt bij veel mensen, maar ligt rond de 4 tot 7(!)GB. De meeste gebruikers hebben niet zoveel vrije opslagruimte en denken dan al snel: laat maar zitten.

iOS 8 installatie

Je hoeft je echter niet tegen te laten houden door de melding van Apple. Op deze manier hoef je waarschijnlijk niets te verwijderen (als je 1,1GB vrij hebt, en dat is te overzien).

  1. Verbind je iPhone of iPad met een kabel aan je pc of Mac
  2. Het toestel maakt verbinding met iTunes
  3. iTunes vraagt of je naar de nieuwste iOS wil upgraden
  4. Stem in met de download en installeer iOS 8

Deze manier is misschien niet zo gemakkelijk als even draadloos updaten (wat ook sneller gaat), maar als je ruimte tekort komt is het een heel simpel alternatief. Het nieuwe besturingssysteem wordt dan gewoon via iTunes gedownload, wat wel even kan duren. De installatie van iOS 8 op deze manier duurt zo’n 15 tot 30 minuten.

iphone-6-overlayWeinig opslagruimte

Vooral (oudere) toestellen met 16GB hebben last van te weinig ruimte. 5GB is dan een behoorlijke hap van je totale geheugen. De vraag is dan ook waarom Apple aan de 16GB toestellen blijft vasthouden. Met de verkoop van iPhone 6-toestellen bleek de 64GB variant al het meest populair. Daarnaast deed ook de 128GB-versie het goed, maar de 16GB iPhone 6 was nu uren later te koop. Waarom kiest Apple voor 16, 64 en 128GB en niet gewoon voor 32, 64 en 128GB? Als het voorgeïnstalleerde iOS 8 al enkele gigabytes in beslag neemt, is dat veel logischer en klantvriendelijker. Dat Apple ook nog oudere iPhones verkoopt met 8GB, daar zullen we het al helemaal niet over hebben.

→ Ben je niet overtuigd van alle vernieuwingen in iOS 8? Lees dan onze iOS 8 review!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu