iOS 8 downloaden? 5 voorbereidingen om te treffen

Wouter Nijsen
17 september 2014, 7:00
3 min leestijd
iOS 8 downloaden? 5 voorbereidingen om te treffen

Apple start vandaag – waarschijnlijk aan het begin van de avond – met de uitrol van de nieuwe iOS-versie. Ga je iOS 8 downloaden? Check voor je begint deze 5 tips.

Lees verder na de advertentie.

Net als bij vorige grote iOS-updates brengt ook iOS 8 veel nieuwe functies met zich mee die je device beter maken. Wat vooraf handig is om te weten, is dat niet ieder toestel iOS 8 kan draaien. Hieronder vind je een lijstje met Apple-toestellen die de update wel krijgen. Zoals je ziet vallen de eerste iPad en de iPhone 4 (of ouder) af.

  • iPhone: 4s, 5, 5c, 5s, 6 en 6 Plus
  • iPod Touch: 5e generatie iPod Touch
  • iPad: 2, derde generatie, vierde generatie, iPad Air, iPad Mini en iPad Mini retina

1. Zorg voor voldoende opslag

iOS 8 downloaden

Hoewel voor het downloaden van iOS8 niet bijzonder veel opslagruimte vereist zal zijn, is er wel aanzienlijk meer ruimte nodig om het besturingssysteem daadwerkelijk te kunnen installeren. Dit komt omdat een update in een verpakte hoeveel ruimte door Apple online wordt gezet, maar vervolgens dus wel uitgepakt en geïnstalleerd dient worden. Waarschijnlijk weegt het updatebestand van iOS 8 tussen de 700 en 800MB, maar heb je wel zo’n 2GB nodig om de installatie succesvol te laten verlopen.

Het is dus zaak om genoeg ruimte vrij te maken, mocht je je iPhone of iPad vol hebben staan. Denk hierbij aan het verwijderen van apps, muziek, video’s, foto’s en de cache van Safari. Heb je meer MB’s nodig, check dan onze 5 simpele tips om ruimte vrij te maken op je iPhone of iPad.

Ben je er niet zeker van of je wel genoeg ruimte hebt? Check dit dan door naar ‘Instellingen > Algemeen > Gebruik’ te gaan. Overigens krijg je voor het downloaden van iOS 8 automatisch een melding wanneer er onvoldoende opslagruimte op je iPhone of iPad is.

2. Maak een back-up voordat je begint met installeren

iphone backup maken

Het is heel belangrijk om je toestel vooraf te back-uppen, omdat er tijdens de overgang naar iOS 8 het nodige mis kan gaan. Er zijn bij grote nieuwe updates van iOS altijd meldingen van gebruikers die al hun data zijn kwijtgeraakt. Zorg er dus voor dat je een reservekopie klaar hebt staan, mocht het fout gaan.

Een back-up maken kan via iTunes of iCloud. Mocht er iets fout gaan dan heb je dus in ieder geval een recente back-up klaar staan en ben je geen belangrijke data kwijt. Back-uppen via iCloud is simpel en snel te doen door naar ‘Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie’ en vervolgens onderaan op ‘Maak nu reservekopie’ te drukken.

Bonustip: het ligt misschien wat voor de hand, maar zorg dat je Apple-toestel minstens voor de helft is opgeladen, voordat je het updateproces start. Anders loop je het risico dat je iPhone of iPad tussentijds uitvalt.

3. Zorg voor de laatste versie van iTunes

iTunes logo

Mocht je je iDevice willen updaten door middel van iTunes, zorg er dan voor dat je versie 11.4 van iTunes op je computer hebt staan. iOS 8 downloaden en installeren gaat helaas niet met eerdere versies van iTunes en dus ben je verplicht om de laatste versie te downloaden. Deze nieuwste versie is hier te vinden.

4. Update je apps

iOS 8 downloaden

Bij de lancering van een nieuwe iOS-versie volgt vaak een stortvloed aan app-updates. Ontwikkelaars zorgen er hiermee voor dat hun apps de laatste iOS-versie ondersteunen en volledig functioneren. Check dus regelmatig het tablad ‘Updates’ in de App Store-app en werk alle beschikbare apps bij. Zo voorkom je dat je tegen rare foutjes of crashes aanloopt wanneer je een app gebruikt.

5. Verwijder onnodige apps

Wat tot slot handig is om te doen, is het verwijderen van onnodige apps. Niet alleen maak je hiermee opslagruimte vrij, maar je voorziet je iPhone of iPad ook van een schoonmaakbeurt. Gebruik de release van iOS 8 dus als een nieuwe start voor je iPhone en iPad en begin wat apps betreft zo ‘schoon’ mogelijk. Ook kan dit aanzienlijke voordelen bieden voor de snelheid en batterijduur van je toestel. En wil je helemaal schoon beginnen, zet dan de fabrieksinstellingen terug.

Lees het laatste nieuws over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu