In 3 stappen de accuduur van je iPhone met iOS 8.2 verlengen

Gijs Ettes
13 maart 2015, 16:52
1 min leestijd
In 3 stappen de accuduur van je iPhone met iOS 8.2 verlengen

Heb je het idee dat de accuduur van je iPhone is teruggelopen sinds de update naar iOS 8.2, dan is het tijd om actie te ondernemen! In deze tip laten we zien hoe je de accuduur van je iPhone met iOS 8.2 verlengt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 8.2 accuduur verlengen

De iOS 8.2 accuduur verlengen is mogelijk door de stappen hieronder te doorlopen. Ook adviseren we je om onze algemene iOS 8 accutips te checken, om ervoor te zorgen dat je het maximale uit de accu van je iPhone (en iPad) haalt.

  1. Ga naar ‘Instellingen > Privacy’;
  2. Klik op ‘Beweging en conditie’;
  3. Tik op het schuifje achter ‘Conditie bijhouden’ om deze energievretende functie uit te schakelen.

Met de functie ‘Conditie bijhouden’ uitgeschakeld zal je iOS-toestel geen stappen en afstanden meer bijhouden. Je kunt desgewenst ook de tracking door de Gezondheid-app en apps van derde partijen (zoals Runkeeper) uitschakelen. Doe dit alleen als je écht geen gebruik van de apps maakt.

Meer accutips

iOS 8.3 beta 1

Verder is het de moeite waard om eens via ‘Instellingen > Algemeen > Gebruik > Batterijgebruik’ te checken welke apps de meeste energie vreten. Is er een app die teveel van je accu snoept, dan kun je actie ondernemen en hem vervangen of verwijderen.

Ook zijn er apps die op de achtergrond veel data (én energie) verbruiken. Je schakelt ze uit via ‘Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond’. Vergeet ook niet om verbindingen (wifi, bluetooth, gps) die je niet gebruikt uit te schakelen. Ook dat bespaart energie.

→ Meer handige tips en tricks vind je in onze iOS 8 gids!

Het laatste nieuws over iOS 8.2

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu