De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

7 snelle iOS 7 tips die je nog niet kende

Gijs Ettes
20 maart 2014, 12:07
2 min leestijd
7 snelle iOS 7 tips die je nog niet kende

iOS 7 introduceert veel nieuwe functies, waarvan sommigen wat lastig te vinden zijn. Daarom licht iPhoned een aantal handige iOS 7 tips uit die je waarschijnlijk nog niet kende.

Lees verder na de advertentie.

Onderstaande iOS 7 tips zijn onmisbaar voor wie regelmatig zijn iPhone of iPad gebruikt om te fotograferen, bellen en apps te downloaden. Een aantal ervan heeft Apple goed verstopt, waardoor je ze misschien nog niet eerder was tegengekomen.

1. Schiet sneller betere foto’s
De Camera-app in iOS 7 laat je sneller dan ooit foto’s schieten. Nadat je hebt scherpgesteld door op het scherm te tikken, kun je namelijk de volumeknoppen gebruiken om te fotograferen. Houd je de volumetoets omlaag of omhoog in, dan wordt de burst-modus geactiveerd en maak je in korte tijd een hele reeks foto’s. Vervolgens kun je in de galerij het mooiste kiekje uitkiezen.

iOS 7 tips

2. Gebruik de Kompas-app als waterpas
De Kompas-app heeft een handige, ietwat verborgen functie die je laat meten of een oppervlak nauwkeurig horizontaal is. De waterpas-functie bereik je door in de app naar rechts te vegen. Vervolgens leg je je toestel op een oppervlak en zie je in hoeverre dit waterpas is.

3. Stel automatische antwoorden in
Soms kan het lastig zijn als je tijdens een vergadering of afspraak wordt gebeld. Je iPhone biedt echter de mogelijkheid om een automatische sms te versturen als de persoon die je probeert te bellen je niet kan bereiken. Hiervoor ga je naar ‘Instellingen > Telefoon > Reageer met tekstbericht’. Vervolgens heb je de mogelijkheid om persoonlijke snelle reacties in te stellen.

iOS 7 tips 2

4. Schakel in-app aankopen uit
Voor wie kinderen heeft, is het handig om in-app aankopen uit te schakelen om hoge rekeningen van de App Store te voorkomen. De optie om dit te doen vind je via ‘Instellingen > Algemeen > Beperkingen’. Scrol vervolgens naar beneden en schakel ‘Kopen vanuit apps’ uit.

5. Stuur sms’jes in plaats van iMessages
Werkt je internetverbinding niet naar behoren, dan is het soms lastig om je contactpersonen via iMessage te bereiken. Is de nood hoog, dan kun je ervoor kiezen om sms’jes vanuit de app te versturen. Dit doe je via ‘Instellingen > Berichten’, waarna je ‘Stuur als sms’ inschakelt.

iOS 7 tips 3

6. Check waar je allemaal bent geweest
iOS 7 verzamelt standaard gegevens om je locatie te bepalen en de functionaliteit van apps te verbeteren. Het besturingssysteem biedt echter ook de mogelijkheid om veelbezochte locaties te checken. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen’ en tik onderaan op ‘Systeem’. Daarna bekijk je bij ‘Veelbezochte locaties’ waar je in het verleden vaak bent geweest.

7. Schakel gepersonaliseerde reclames uit
In het Privacy-menu vind je daarnaast de optie om gepersonaliseerde reclames uit te schakelen. Standaard is reclametracking, zoals Apple dit noemt, ingeschakeld, maar je kunt deze beperken via ‘Instellingen > Privacy > Reclame > Beperkt reclametracking’.

Vind je dat je teveel meldingen van apps ontvangt, dan kun je deze aanpassen via ‘Instellingen > Berichtencentrum’. Scrol vervolgens naar onderen en kies of en hoeveel notificaties elke app mag versturen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu