Hoe je het iOS 7 lettertype vet kan maken

Roel van Hout
21 oktober 2013, 11:17
1 min leestijd
Hoe je het iOS 7 lettertype vet kan maken

Apple kreeg veel kritiek op het ultradunne lettertype in iOS 7. Gelukkig is het lettertype via een eenvoudige instelling vet te maken. In deze tip leggen we je uit hoe je het iOS 7 lettertype beter leesbaar maakt. 

Lees verder na de advertentie.

iOS 7 lettertype

Apple oogstte zowel kritiek als bewondering toen het in juni 2013 iOS 7 voor het eerst liet zien aan de wereld, maar op één stijlkeuze waren de reacties behoorlijk unaniem: het veel te dunne lettertype, dat alles behoorlijk moeilijk leesbaar maakte.

In de tijd tussen de eerste onthulling en de definitieve release in september 2013 heeft Apple nog wel het een ander bijgeschaafd – de letters zijn minder dun – maar mocht je het nog steeds moeilijk leesbaar vinden, dan kun je het lettertype gelukkig vet maken.

iOS 7 lettertype vet maken

Ga daarvoor naar InstellingenAlgemeen, Toegankelijkheid en schakel Vette tekst in. Je zult je iPhone opnieuw moeten laten opstarten, maar als dat gebeurd is zijn alle letters dikker en daarmee beter te lezen. Let wel: het maakt het er allemaal niet veel mooier op, dus doe het alleen als je het echt nodig hebt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu