iOS 7 nu te installeren: tref deze voorbereidingen

Roel van Hout
18 september 2013, 19:00
4 min leestijd
iOS 7 nu te installeren: tref deze voorbereidingen

Het is zover: iOS 7 is verschenen! Wil je zo snel en goed mogelijk iOS 7 installeren? Volg dan onze tips!

Weet je niet wat je kunt verwachten? Lees dan alles over iOS 7 en lees onze mening in de grote iOS 7 review!

iOS 7 is beschikbaar! Voor je gaat updaten raden we je wel aan om nog even de hieronder opgesomde voorbereidingen te treffen. Zo voorkom je dat er iets misgaat!

1. Check of jouw iPhone iOS 7 aankan

Check of jouw iPhone wel geschikt is voor iOS 7. Op onderstaande afbeelding zie je alle iOS-apparaten die het nieuwe mobiele besturingssysteem kunnen draaien, op een rij.

ios 7 installeren

2. Maak een reservekopie van je iPhone

iOS 7 installerenWe raden je sterk aan deze tweede stap NIET over te slaan. Zelfs al ging het vorig jaar bij de upgrade van iOS 5 naar 6 nog zo goed: als er een fout optreedt ben je een groot deel van je data kwijt. Een iPhone backup maak je als volgt:

– Sluit je iPhone aan op je computer
– Open iTunes, klik je iPhone aan
– Klik op ‘overzicht’, scroll naar ‘reservekopieën’ en selecteer ‘maak automatisch reservekopieën op deze computer’.
– Wacht tot je iPhone de backup heeft afgerond

iOS 7 installerenJe kunt een reservekopie ook automatisch laten maken. Handig, maar het nadeel daarvan is dat de meesten wel een abonnement op iCloud zullen moeten nemen. Je krijgt namelijk standaard 5 GB, maar de meeste iPhones zullen hoogstwaarschijnlijk meer data bevatten. Neem de volgende stappen:

– Ga naar ‘instellingen’ > ‘iCloud’ > ‘opslag en reservekopie’
– Breid (eventueel) je iCloud-abonnement uit door op ‘wijzig opslagabonnement (16 euro voor 10 GB extra, 32 euro voor 20 GB extra en 80 euro voor 50 GB extra)

3. Synchroniseer gegevens met iCloud

iOS 7 installerenVoor wie nog geen gebruik maakte van iCloud, is vandaag een prima moment om ermee te beginnen. Onder meer contactpersonen, agenda’s, bladwijzers in Safari en foto’s kun je heel gemakkelijk online backuppen. Als de update dan misloopt, zijn deze belangrijke gegevens ook nog online beschikbaar. Neem de volgende stappen:

– Ga naar ‘instellingen’ > ‘iCloud’
– Vink de gewenste onderdelen aan. Let op: voor e-mail heb je een iCloud-mailadres nodig, anders werkt het niet!

4. Zorg dat je een goed-werkende wifi-verbinding hebt

iOS 7 installerenOm je iPhone te updaten naar iOS 7 hoef je deze niet aan te sluiten op iTunes: updates zijn ook over-the-air (OTA) uit te voeren. Zorg er voor dat je wifi-verbinding snel en stabiel is; anders kan het updaten een tijdrovende aangelegenheid worden. Als je de beschikking over een computer met iTunes hebt morgenavond, is die manier van updaten aan te bevelen.

5. Zorg dat je iPhone voldoende opgeladen is

iOS 7 installerenAls het goed is, staat Apple je niet toe om naar iOS 7 te upgraden wanneer de batterij van je iPhone bijna leeg is. Immers, als je iPhone er tijdens de update mee ophoudt, bestaat de kans dat het toestel na te zijn opgeladen niet meer goed werkt. Zorg daarom voor een batterijpercentage van minstens 50 procent, voordat je aan de update begint.

6. Check handmatig op software-updates

iOS 7 installerenDe kans is klein dat Apple je meteen bij de lancering op de hoogte zal stellen van de beschikbaarheid van iOS 7. Dat doet het bedrijf met name om al te grote klappen op de servers te voorkomen, wanneer de halve wereld in één keer op iOS 7 duikt. Het kan zijn dat je pas in de loop van de avond, of de volgende dag, een melding van Apple krijgt dat je kunt updaten. Gelukkig kun je ook handmatig nagaan of je al kunt upgraden:

– Ga naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘software-update’
– Je iPhone zal nu zelf nagaan of er nieuwe software beschikbaar is

7. Zorg dat je genoeg vrije ruimte op je iPhone hebt

Let op: naar verluidt heb je minstens 3,1 GB aan vrije ruimte op je iPhone nodig om iOS 7 te kunnen installeren. Backup daarom foto’s en video’s, en verwijder deze als eerst om snel ruimte op je iPhone te maken. Zorg ook dat je alle apps hebt afgesloten voor je gaat updaten: dit kan fouten opleveren.

8. Updaten maar!

Als het goed is, is je iPhone nu update-klaar! Volg de stappen op je iPhone, en geniet van de mogelijkheden van iOS 7! Weet je niet goed waar je na de update moet beginnen? Bekijk dan ons iOS 7 overzicht. Benieuwd wat wij ervan vonden? Lees dan onze iOS 7 review!

(9. Opnieuw beginnen? Dat kan ook!)

iOS 7 installerenHet kan ook zijn dat je met een schone lei wilt beginnen. Als het lang geleden is dat je je iPhone opnieuw hebt geïnstalleerd, kan dat een slimme zet zijn – zeker bij oudere iPhones. Volg daarvoor de volgende stappen:

– Ga naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘stel opnieuw in’
– Kies voor ‘wis alle inhoud en instellingen’

Let op: je raakt hierdoor al je data kwijt, dus backup wat je wil bewaren voordat je deze stappen zet!

 

Categorieën: iOS 7, Startersgids

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's