iOS 7 batterijduur verlengen

Roel van Hout
21 oktober 2013, 11:52
2 min leestijd

Schitterend is het, iOS 7, maar het trekt je batterij een stuk sneller leeg. Daarom hierbij vijf iOS 7 batterijduur tips die ervoor zorgen dat je langer met je telefoon kunt doen.

Als je de hele dag niet in de buurt van een stopcontact bent, zul je willen voorkomen dat je iPhone halverwege de dag al leeg is. Lees daarom deze tips!

iOS 7 batterijduur1. Diepte-effect op homescreen uitschakelen

Het zal je niet ontgaan zijn: de diepte op je homescreen. Erg leuk dat je iPhone oogt als een kijkdoos, maar heel functioneel is het natuurlijk niet, en goed voor je batterij is het evenmin. Om deze functie uit te schakelen, ga je naar ‘algemeen’ > ‘toegankelijkheid’, en schakel je ‘verminder beweging’ aan.

2. AirDrop uitschakelen

AirDrop is een welkome aanvulling op je iPhone: eindelijk kun je eenvoudig bestanden naar andere iOS-apparaten sturen. Ben je dat voorlopig echter niet van plan, schakel de functie dan uit: net als wifi zal AirDrop voortdurend zoeken naar andere apparaten om bestanden naar toe te sturen, zodat er snel verbinding is als je dat daadwerkelijk gaat doen. Om AirDrop uit te schakelen, open je het bedieningspaneel en tik je twee keer op AirDrop. Staat het daar niet, dan heb je een iPhone 4S of iPhone 4 die AirDrop niet ondersteunen.

foto-2

3. App-updates in de achtergrond uitschakelen

Sinds iOS 7 hoef je je nooit meer zorgen te maken over app updates, want je kunt je iPhone die automatisch laten bijwerken. Het zal je batterij echter een stuk sneller leeg doen gaan, dus als je het niet erg vindt om zelf voor updates te controleren kun je de functie het beste uitschakelen. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘iTunes en App Store’, en vink ‘updates’ uit.

4. 4G uitschakelen

Sinds iOS 7 is het voor Vodafone RED-klanten al mogelijk om gebruik te maken van 4G, en meer aanbieders zullen volgen. Het internet is razendsnel, en je batterij is er nog sneller door leeg. Wil je voorkomen dat je halverwege de dag met een lege telefoon komt te zitten, schakel 4G dan uit als je even geen hele ingewikkelde dingen hoeft te doen. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘mobiel netwerk’, en vink ‘schakel 4G in’ uit!

foto-3

5. Apps in de achtergrond verversen uitschakelen

Een andere fijne nieuwe functie is dat apps in de achtergrond kunnen herladen, zodat je, als je bijvoorbeeld teruglees-app Pocket opstart, niet hoeft te wachten tot je artikelen op een rijtje zijn gezet. De tijd die je moet wachten is echter verwaarloosbaar, dus tenzij je echt geen geduld hebt, kun je de functie beter uitzetten. Ga daarvoor naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘ververs apps op achtergrond’, en schakel de functie uit.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's