iOS 16 Spotlight: nieuwe knop voor de zoekfunctie (en zo haal je hem weg)

28 juli 2022, 9:45
2 min leestijd
iOS 16 Spotlight: nieuwe knop voor de zoekfunctie (en zo haal je hem weg)

De zoekfunctie Spotlight heeft in iOS 16 een nieuwe knop gekregen. iPhoned vertelt je waar je de nieuwe Spotlightknop kunt vinden en hoe je hem ook weer kan weghalen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16 Spotlight

Normaal open je de functie Spotlight op een iPhone met Face ID door op het midden van het thuisscherm naar beneden te vegen. Je krijgt dan het toetsenbord met het tekstvak meteen te zien. Dit blijft ook in iOS 16 nog zo, maar je krijgt er nog een manier bij om de zoekfunctie te openen.

Wanneer je op het thuisscherm kijkt zie je bij iOS 15 en eerder een rij stippen. Door hierover te vegen kun je snel door de verschillende pagina’s met apps bladeren op je iPhone (en iPad). In iOS 16 komt hier straks de Spotlight-knop en open je hiermee het zoekvak. Je kunt echter nog steeds met dezelfde knop door de app-pagina’s bladeren door er over te vegen.

iOS 16 Spotlight verbergen
Links iOS 16 zonder Spotlight-knop, rechts iOS 16 met Spotlight-knop

iOS 16: Spotlight-knop verwijderen

Vind je deze nieuwe knop vervelend? En wil je Spotlight hier liever verwijderen? Dat kan! In de instellingen kan je de Spotlight-knop verbergen. Dat doe je op de volgende manier.

Spotlight-knop verbergen in iOS 16 op iPhone en iPad

  1. Open de app ‘Instellingen’;

  2. Scrol naar onderen en tik op ‘Beginscherm’;

  3. Zet de knop uit bij ‘Toon op beginscherm’ onder het kopje ‘zoek’.

iOS 16 Spotlight verbergen

Meer weten over iOS 16?

Apple heeft iOS 16 al tijdens de WWDC 2022 aangekondigd. Als het goed kan je ergens in september met de iOS 16-update beginnen (en hopelijk heb je dan ook al je gloednieuwe iPhone 14 Pro).

De update komt met verschillende nieuwe functies. Zo krijg je een nieuw lockscreen, stopt Apple een speciale ‘Isolatiemodus‘ in je iPhone en kun je makkelijker foto’s delen met een gedeeld iCloud-fotoalbum. Wil je weten wat er nog meer nieuw is? Check dan ons uitgebreid iOS 16-overzicht.

iOS 16 release

Kun je niet wachten op de iOS 16-release en wil je exact weten wanneer de update komt? Pak dan het artikel hieronder er even bij. Daarin proberen we precies te voorspellen wanneer je iOS 16 kan installeren!

Lees meer: iOS 16 release date, wanneer komt de grote iPhone-update uit?

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu