iOS 16: zo bedien je jouw Apple Watch met je iPhone

Piet-Jan Lentjes
5 oktober 2022, 11:23
2 min leestijd
iOS 16: zo bedien je jouw Apple Watch met je iPhone

Sinds iOS 16 is het mogelijk: je Apple Watch bedienen met je iPhone. Apple heeft de nieuwe functie vooral bedacht voor mensen met een fysieke of motorische beperking.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch mirroring: smartwatch bedienen op je iPhone

In iOS 16 kreeg je iPhone er een heleboel nieuwe functies bij. Het lockscreen heeft een nieuw uiterlijk en je kunt foto’s nog makkelijker delen met je vrienden. Ook voor mensen met een fysieke of motorische voegt iOS 16 een paar toffe functies toe.

Een opvallende nieuwe feature is ‘Apple Watch Mirroring’. Hiermee kun je de Apple Watch bedienen met iPhone-functies als Stembediening en Schakelbediening. Je hoeft dan niet meer op het Apple Watch-display te tikken, maar gebruikt in plaats daarvan spraakopdrachten of hoofdbewegingen om de Apple Watch te gebruiken.

Apple Watch Series 7

Apple Watch Series 7 prijzen vergelijken

Bekijk product

Refurbished

€ 256,99

Bekijken

Hierdoor kunnen mensen met een motorische beperking ook specifieke Apple Watch-apps als ‘Hartslag’ en ‘Saturatie’ starten. Om deze nieuwe functie te gebruiken heb je niet alleen iOS 16 op je iPhone nodig. Je moet op je Apple Watch ook watchOS 9 installeren.

Apple Watch op iPhone

Apple Watch op iPhone bedienen: zo stel je het in

Om in iOS 16 je Apple Watch met je iPhone te bedienen, moet je de functie eerst aanzetten. Dit doe je op de volgende manier.

  • Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’;
  • Scrol naar beneden en tik op ‘Toegankelijkheid’;
  • Tik op ‘Synchrone Apple Watch-weergave’
  • Zet de schuifknop bij ‘Synchrone Apple Watch-weergave’ aan.
  • Je iPhone maakt automatisch verbinding met je smartwatch en je krijgt hiervan een berichtje te zien op je Apple Watch.

Vervolgens kun je dan met je iPhone de Apple Watch besturen. Dit doe je net alsof je met je vinger over de Apple Watch veegt, maar dan doe je dat op het scherm van je iPhone. Ook de zijknoppen werken op deze manier en kun je aantikken op het iPhone-scherm.

Wanneer je de Apple Watch hebt verbonden met je iPhone kun je dus de smartwatch voortaan ook met Stembediening (‘Instellingen>Toegankelijkheid>Stembediening’) of Schakelbediening (‘Instellingen>Toegankelijkheid>Schakelbediening’) gebruiken. Deze functies kun je normaal niet gebruiken met je Apple Watch.

Meer Apple-nieuws

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu