Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 13-tip: snel verbinden met een wifi-netwerk doe je zo

Michel van 't Klaphek
18 juli 2019, 15:02
1 min leestijd
iOS 13-tip: snel verbinden met een wifi-netwerk doe je zo

In iOS 13 en iPadOS 13 kun je sneller en makkelijker verbinden met een wifi-netwerk. Je hoeft namelijk niet meer de instellingen in te duiken, maar regelt het vanaf je thuisscherm. Zo kun je verbinden met een wifi-netwerk in iOS 13 en iPadOS 13.

Lees verder na de advertentie.

Snel met wifi verbinden in iOS 13

iOS 13 en iPadOS 13 staan bol van grote updates zoals de donkere modus en Sidecar, maar er zijn ook enkele subtiele verbeteringen toegevoegd. Een fijn voorbeeld daarvan is de mogelijkheid om snel vanuit het Bedieningspaneel te verbinden met een wifi-netwerk. Zo werkt het:

  1. Open het Bedieningspaneel op je iPhone of iPad;
  2. Houd het netwerkvakje lang ingedrukt tot het nieuwe venster verschijnt;
  3. Doe nu hetzelfde voor het wifi-tekentje;
  4. Selecteer het wifi-netwerk waar jij mee wil verbinden uit de lijst.
iOS 13 wifi

Is het netwerk beveiligd met een wachtwoord? Dan wordt je automatisch naar de instellingen gestuurd waar je de code moet invullen. Voortaan kun je vanuit het Bedieningspaneel direct schakelen tussen netwerken, omdat de wachtwoorden worden opgeslagen. Bovenstaand trucje werkt ook wanneer je snel en handig wil verbinden met een bluetooth-accessoire via het Bedieningspaneel.

Ook nieuw in iOS 13

Apple brengt de definitieve versie van iOS 13 en iPadOS 13 in september uit. Toch kun je alvast aan de slag met de nieuwe functies. Check hiervoor ons artikel over het downloaden van de publieke bèta voor je Apple-apparaat.

Aangezien het om een testversie gaat is het belangrijk om vooraf een back-up van je iPhone of iPad te maken, mocht er onverhoopt iets misgaan. Gelukkig kun je altijd terug naar iOS 12, de stabiele softwareversie. In ons artikel over het downgraden van iOS 13 lees je er alles over.

Lees meer over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu