Zo koppel je razendsnel bluetooth-apparaten aan je iPhone in iOS 13

Florence Peeters
27 september 2019, 12:57
2 min leestijd
Zo koppel je razendsnel bluetooth-apparaten aan je iPhone in iOS 13

Hoe vervelend is het als je een serie wil kijken op je iPhone of iPad, maar erachter komt dat je bluetooth-headset niet meer verbonden is. In iOS 13 kun je een stuk gemakkelijker gekoppelde bluetooth-apparaten opnieuw verbinden. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13 bluetooth-instellingen

Of je nou AirPods, een draadloze koptelefoon of andere bluetooth-oordopjes hebt; het kan voorkomen dat deze even niet meer verbonden zijn met je iPhone. Bovendien verbinden niet elke oordopjes zich automatisch nadat je ze in je oor hebt gedaan.

Om gekoppelde bluetooth-apparaten handmatig te verbinden, moet je dan in ‘Instellingen’ naar je bluetooth-instellingen gaan. Dat is vanaf iOS 13 niet meer nodig, doordat je je gekoppelde apparaten ook kan bedienen vanuit het Bedieningspaneel. Zo hoef je voortaan niet meer Spotify, Netflix of YouTube te verlaten om eerst je headset een seintje te geven.

Het bedienen van je bluetooth-apparaten in het Bedieningspaneel werkt heel gemakkelijk. Zorg er wel voor dat de headset die je wil bedienen al eens gekoppeld is met je iPhone.

iOS 13 bluetooth
  1. Open het Bedieningspaneel door vanuit de rechterbovenhoek naar het midden te swipen (iPhone X en nieuwer) of van onderin je scherm naar boven (iPhone 8 en ouder);
  2. Houd het bluetooth-icoontje – rechts van het wifi-icoontje – tweemaal ingedrukt middels 3D Touch (of Haptic Touch op de iPhone XR en iPhone 11);
  3. Tik in het overzicht dat verschijnt op het bluetooth-apparaat dat je wil verbinden. Dit is gelukt als er ‘Verbonden’ staat.

Ook als je naar het bluetooth-menu in Instellingen wil, bijvoorbeeld om een nieuw apparaat te koppelen, is deze nieuwe snelkoppeling handig. Door onder het overzicht op ‘Bluetooth-instellingen…’ te tikken, ga je rechtstreeks naar het menu. Belangrijk is om lang of hard genoeg te drukken. Tik je kort op het bluetooth-icoontje, dan schakel je de functie simpelweg in of uit.

Meer in iOS 13

Naast deze nieuwe bluetooth-functie, zitten er meer handige verbeteringen in de update voor je iPhone en iPad. Heb je allebei AirPods, dan kun je in iOS 13 audio delen. Dan kun je beide gewoon via je eigen setje AirPods op dezelfde iPad of iPhone muziek luisteren of een filmpje checken.

Daarnaast kun je steeds meer dingen automatiseren. Zo kun je instellen dat iedere dag, week of maand automatisch je Safari-tabbladen afsluiten. Dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over een rommelige browser.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu