Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo bereid je jouw iPhone en iPad voor op de iOS 13-bèta in 3 stappen

Florence Peeters
25 juni 2019, 11:20
3 min leestijd
Zo bereid je jouw iPhone en iPad voor op de iOS 13-bèta in 3 stappen

Het is nu mogelijk om de publieke bèta van iOS 13 binnen te halen op je iPhone en iPad. Gebruikers die niet kunnen wachten op de uiteindelijke versie, kunnen zo alvast de testversie uitproberen. Door de stappen in deze tip te doorlopen, installeer je de bèta veilig.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13-bèta voorbereidingen: zo installeer je de testversie veilig

Nu Apple de publieke bèta beschikbaar heeft gesteld, wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met alle nieuwe functies. Het blijft echter een testversie, waar altijd risico’s aan verbonden zitten. Wees dus verstandig en doorloop de onderstaande drie stappen om de iOS 13-bèta veilig te installeren.

1. Check of jouw iPhone of iPad iOS 13 ondersteunt

Voordat je jezelf gaat voorbereiden op deze bèta, is het slim om even te controleren of je iPhone of iPad iOS 13 wel ondersteunt. Om de update te kunnen draaien is dit uiteraard verplicht. Helaas ondersteunen niet alle iPhones die nu iOS 12 kunnen draaien ook de nieuwe software-update.

Dat betekent dat je met de volgende iPhones, iPads en iPod touch aan de slag kunt met de testversie:

iPhone

iPad

iPod

2. Maak een bèta-account aan

Om de testversie te kunnen gebruiken, heb je een speciaal bèta-account nodig. Deze maak je slechts in een paar minuten aan. Het werkt als volgt.

  1. Ga naar de bèta-website van Apple;
  2. Log in met je Apple ID en wachtwoord;
  3. Klik op ‘iOS’;
  4. Kies het apparaat waar je de bèta op wil installeren.
iOS 13 preview

3. Maak een reservekopie van je apparaat

Het aller belangrijkste is dat je nu alvast een back-up maakt van je apparaat. Hoewel de iOS 13-bèta een leuke manier is om maanden voor de release al met alle nieuwe functies aan de slag te gaan, is het op de eerste plaats een testversie. Dat betekent dat je meer vastlopers krijgt, de batterijduur erop achteruit gaat en je iPhone ook kan crashen.

Apple benadrukt daarom altijd dat je een bèta beter niet kunt installeren op je primaire apparaat. Naast serieuze crashbugs zijn er ook kleinere foutjes die ervoor zorgen dat sommige apps het niet meer of niet goed meer doen. Houd daar rekening mee als je de bèta installeert op de iPhone die je iedere dag intensief gebruikt.

Maak daarom altijd eerst een back-up, zodat je straks zonder problemen je gegevens weer terug kunt zetten en weer teruggaat naar iOS 12. Je leest alles over het maken van een iPhone-reservekopie in onze onderstaande gids.

Lees verder: Zo maak je een back-up van je iPhone of iPad

Wanneer is de definitieve release van iOS 13?

Een exacte datum is onbekend, maar doorgaans brengt Apple ergens in september altijd de definitieve versies van zijn software-updates uit. Het duurt dus nog een tijdje voordat de officiële release van iOS 13 zich aandient. Tot die tijd kun je ook zonder de bèta te downloaden alvast een voorproefje krijgen in onze iOS 13 preview.

Lees het laatste nieuws over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu