Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 13 maakt het makkelijk om ongebruikte apps te verwijderen

Michel van 't Klaphek
23 juni 2019, 13:16
1 min leestijd
iOS 13 maakt het makkelijk om ongebruikte apps te verwijderen

Je kent het vast wel. Sommige app-updates duren ontzettend lang, terwijl je het programma eigenlijk nooit gebruikt. iOS 13 maakt ongebruikte apps verwijderen een stuk makkelijker. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

iOS 13 maakt apps verwijderen makkelijker

Met nog maar een paar maanden voor de definitieve release van iOS 13 te gaan komen we steeds meer te weten over de grote update. Naast de langverwachte donkere modus zit iOS 13 ook vol met kleinere, meer subtiele verbeteringen. Een voorbeeld daarvan is de manier waarop Apple opslagruimte gaat besparen.

iOS 13 apps verwijderen uitg

In de App Store van iOS 13 en iPadOS 13 staat aangegeven wanneer apps voor het laatst gebruikt zijn, met de meest recente programma’s bovenaan. Onderaan de lijst staan apps die je zelden of nooit gebruikt. Met een simpele veeg naar links kun je deze programma’s helemaal verwijderen. Bij de eerste swipe verschijnt het knopje ‘Verwijderen’, waarna je de veeg helemaal naar links doortrekt om de app definitief te wissen.

Dit is handig op twee manieren. Ten eerste duurt het zo minder lang om alle apps te updaten. Wanneer je een slome internetverbinding hebt duurt het soms behoorlijk lang om alle programma’s bij te werken. Ook bespaar je opslag, omdat je het programma blijkbaar nooit gebruikt. Apps worden steeds groter en voor mensen met weinig capaciteit is dit een uitkomst.

Lees ook: Deze 16 kleinere iOS 13 functies en verbeteringen kende je nog niet

Meer over iOS 13

“iOS 13 voelt op alle fronten aan als een update waarmee Apple de verzoeken van gebruikers tegemoet komt”, zo schreven we in onze iOS 13 preview. De eerste versie wordt momenteel door ontwikkelaars geprobeerd, waarna de openbare test waarschijnlijk in juli van start gaat. De definitieve versie voor het grote publiek verschijnt vervolgens in september. Check onze iOS 13-overzichtspagina voor alle nieuwe functies.

iOS 13 preview: De 8 belangrijkste nieuwe functies getest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu