iOS 13-tip: zo hef je het downloadlimiet in de App Store op
Wouter Nijsen

Wist je dat iOS 13 je de optie geeft om het downloadlimiet voor 200MB bij apps te schrappen, zodat je ook grote app(-updates) via 4G kunt downloaden? iPhoned laat zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App-downloads via 4G in iOS 13

Apple maakte het eerder dit jaar mogelijk om apps en updates van maximaal 200MB via een 4G-verbinding te downloaden. Dit downloadlimiet lag eerst op 150MB, waardoor het niet mogelijk is om grote installatiebestanden zonder wifi binnen te halen. Op zich handig, want hierdoor voorkom je dat je per ongeluk een grote app(-update) downloadt en zo snel door je databundel heengaat.

Voor gebruikers met een grote databundel is dit echter minder fijn, omdat het voor hen niet zo snel een probleem is als er een app van bijvoorbeeld 400MB wordt gedownload. Om die mensen tegemoet te komen, zit in iOS 13 een optie verwerkt om het downloadlimiet helemaal te schrappen. Je kan dan dus via je 4G-verbinding grotere apps en games binnenhalen. Om het limiet op te heffen, volg je de stappen hieronder.

  1. Ga naar de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Swipe naar beneden tot je ‘iTunes Store en App Store’ ziet en tik hierop;
  3. Kies onder het kopje ‘Mobiele data’ voor ‘Appdownloads’;
  4. Selecteer vervolgens ‘Sta altijd toe’ om ervoor te zorgen dat ook apps groter dan 200MB via je mobiele internetverbinding worden gedownload.

En dat was het! Ook kun je kiezen voor de optie ‘Vraag indien groter dan 200MB’, zodat je eerst een waarschuwing krijgt als er een grote app wordt gedownload, en deze vervolgens goed- of afkeurt. Daarnaast kun je instellen dat je iPhone altijd eerst toestemming vraagt. Met alle drie de opties krijg je echter de mogelijkheid om downloads die groter zijn dan 200MB probleemloos binnen te halen.

Meer iOS 13-tips

iOS 13 introduceert natuurlijk veel meer handige features. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf je homescreen snel met een wifi-netwerk of bluetooth-apparaat te verbinden, is er een nieuw zwevend toetsenbord en gaat het updaten van apps in iOS 13 iets anders. Lees ook onze iOS 13 preview of bekijk de video hieronder, waarin we je in een paar minuten bijpraten over de vernieuwingen van de software-upgrade.

Check meer handige iOS 13-tips