iOS 12 verschijnt vanavond: bereid je iPhone voor in 5 stappen

Florence Peeters
17 september 2018, 13:38
3 min leestijd
iOS 12 verschijnt vanavond: bereid je iPhone voor in 5 stappen

Vanavond is het zover: dan verschijnt iOS 12. Met deze vijf stappen kun jij je tot in de puntjes op iOS 12 voorbereiden.

Lees verder na de advertentie.

Op iOS 12 voorbereiden: zo doe je het

Apple heeft tijdens een speciaal event de definitieve releasedatum van iOS 12 onthuld: op maandag 17 september wordt de update uitgerold. Doorloop deze vijf stappen om vanavond om 19:00 uur snel en veilig iOS 12 te installeren.

1. Check of jouw iPhone of iPad iOS 12 ondersteunt

Het is slim om eerst te controleren of je iPhone of iPad iOS 12 wel ondersteunt. Om de update te kunnen draaien is dit uiteraard verplicht. Draait je apparaat nu op iOS 11? Dan hoef je je sowieso geen zorgen te maken. Alle apparaten die op iOS 11 draaien, werken ook met iOS 12. Dat betekent dat je met de volgende iPhones, iPads en iPod touch de iOS 12-update kunt installeren:

iPhone

iPad

iPod touch

2. Zorg dat je genoeg ruimte vrij hebt

Apple streeft ernaar om besturingssystemen steeds minder opslagruimte in te laten nemen tijdens het installeren. Helaas blijft dat lastig en heb je best wat ruimte nodig om de update uit te voeren.

Reken erop dat je ongeveer 1,8GB aan opslagruimte vrij moet hebben op je apparaat. Wanneer je een update wil installeren maar je te weinig vrije ruimte hebt, krijg je daar vanzelf een melding van. De update wordt dan niet uitgevoerd totdat je wel genoeg opslag vrij hebt. Is je geheugen vol? Maak dan eerst ruimte vrij.

3. Maak een reservekopie van je apparaat

Het aller belangrijkste is dat je vooraf een back-up maakt je van toestel. Bij een software-update kan er altijd iets mis gaan. In zo’n geval moet je iOS-apparaat hersteld worden. Hierbij is het fijn om een zo recent mogelijke reservekopie te hebben van al je foto’s, documenten, apps en andere data.

Maak daarom altijd eerst een back-up, zodat je straks zonder problemen je gegevens weer terug kunt zetten en weer teruggaat naar iOS 11. Dit kun je nu al doen, zodat je dit maandagavond niet meer hoeft te doen. Je leest alles over het maken van een iPhone-reservekopie in onze onderstaande gids.

Lees verder: Zo maak je een back-up van je iPhone of iPad

iOS 12

4. Leer alle nieuwe functies van iOS 12 kennen

Met de update naar iOS 12 brengt Apple een waslijst aan verbeteringen naar alle apparaten. Vanzelfsprekend worden de prestaties van het besturingssysteem verbeterd, maar kun je bijvoorbeeld ook Siri Shortcuts en Memoji verwachten.

Om zoveel mogelijk plezier en gemak uit de softwareupdate te krijgen, is het dus handig om te weten welke nieuwe functies en verbeteringen iOS 12 allemaal voor je in petto heeft. We hebben alle verbeteringen uit iOS 12 op een rijtje gezet.

5. Download onze iPhoned-app en weet wanneer iOS 12 er is

Zodra iOS 12 vanavond beschikbaar komt, versturen we een melding naar alle gebruikers van onze iPhoned-app. Download dus alvast onze gratis app en je weet als eerste wanneer je de update kunt binnenhalen en installeren.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store

Lees meer tips over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu