De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo pas je gegroepeerde meldingen per app aan op je iPhone

Florence Peeters
10 februari 2019, 10:24
2 min leestijd
Zo pas je gegroepeerde meldingen per app aan op je iPhone

In iOS 12 heeft Apple gegroepeerde meldingen geïntroduceerd. Hiermee kun je het berichtencentrum en toegangsscherm een stuk minder chaotisch maken. Zo pas je de instellingen per app aan.

Lees verder na de advertentie.

Zo pas je in iOS 12 gegroepeerde meldingen aan

Door notificaties van dezelfde app te groeperen, hoopt Apple gebruikers een beter overzicht te geven. Krijg je bijvoorbeeld meerdere WhatsApp- of iMessage-berichten achter elkaar binnen, dan vormen deze een groep. Zo staan ze niet door elkaar met andere meldingen en vormen ze ook geen lange lijst meer.

Wanneer je appjes binnenkrijgt van verschillende mensen, sorteert je iPhone de notificaties per contactpersoon. Heb je liever dat alle meldingen van een bepaalde app samen worden gevoegd? Dan pas je dat gemakkelijk aan. Ook als je liever standaard losse notificaties wil, zet je de functie ‘Meldingen groeperen’ snel uit.

  1. Open Instellingen;
  2. Ga naar het menu ‘Berichtgeving’;
  3. Selecteer de app waarvan je de vorm van notificaties wil aanpassen;
  4. Tik op de optie ‘Meldingen groeperen’;
  5. Wil je alle meldingen van die app bij elkaar? Selecteer dan ‘Op app’. Wanneer je geen gegroepeerde meldingen meer wil, druk je op ‘Uit’.

Wanneer je nu meldingen binnenkrijgt van de apps waarvan je de instellingen hebt aangepast, komen deze niet meer of volledig gegroepeerd binnen.

Het is enerzijds handig dat je de functie per app kan aanpassen en zo je iPhone nog meer personaliseert. Vind je gegroepeerde meldingen helemaal niks, dan ben je helaas wel even bezig om dit voor alle apps uit te schakelen.

Notificaties worden aangepakt

Apple pakt met gegroepeerde meldingen één van de grootste kritiekpunten op iOS aan: de notificaties. Als je je iPhone een tijdje niet hebt gebruikt en het scherm weer activeert, is de kans groot dat deze gevuld is met tientallen meldingen. Dit levert een chaotische situatie op.

Naast gegroepeerde meldingen is het ook mogelijk om direct vanaf het vergrendelscherm notificaties te beheren, en ze eventueel te wissen. Check ons artikel over iOS 12 notificaties om alles uit de meldingen te halen.

→ Lees ook de uitgebreide iOS 12 review

Het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu