iOS 12-tip: zo verwijder je foto’s permanent van je iPhone

Wouter Nijsen
19 september 2018, 16:59
2 min leestijd
iOS 12-tip: zo verwijder je foto’s permanent van je iPhone

Het nieuwe iOS 12 introduceert niet alleen nieuwe features, maar past ook bestaande functies aan (of geeft ze een iets andere plek). Het permanent verwijderen van foto’s is daar een voorbeeld van. In deze tip lees je hoe het werkt in de nieuwste iOS-update.

In iOS 12 foto’s verwijderen doe je zo

Voor veel gebruikers is het verwijderen van foto’s een manier om hun Filmrol opgeruimd te houden, en de opslagruimte van hun iPhone of iPad niet te vullen met overbodige kiekjes. Om foto’s definitief te verwijderen in iOS 12 ga je nog steeds naar de ‘Recent verwijderd’-map, maar deze vind je op een iets andere plek. Volg de onderstaande stappen om ‘m te vinden, en verwijderde beelden definitief weg te gooien.

  1. Open de Foto’s-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Albums’;
  3. Scrol naar beneden en ga naar ‘Recent verwijderd’ onder ‘Andere albums’;
  4. Selecteer de foto’s die je permanent wil verwijderen;
  5. Tik op ‘Verwijder’ en bevestig je keuze door voor ‘Verwijder foto’s’ te kiezen.

Houd in de gaten dat foto’s in het ‘Recent verwijderd’-mapje na een tijdje automatisch worden verwijderd. Bij elk kiekje zie je wanneer dat gebeurt, waarbij bovenaan wordt aangegeven dat het tot 40 dagen kan duren voordat ze definitief verdwijnen. Verwijder je ze handmatig door de stappen hierboven te volgen, dan zijn ze dus meteen verdwenen.

Heb je foto’s verwijderd om opslag vrij te maken en zoek je naar meer manieren om ruimte over te houden? Check dan ook onze tip om opslagruimte te besparen door oude iPhone-backups te wissen. Lees ook onze iOS 12 review, waarin we alle nieuwe features van de update bespreken. De nieuwste iOS-versie is nu voor iedereen beschikbaar en werkt op de iPhone 5S en nieuwer, en de meeste recente iPads.

Bekijk ook de iOS 12 videoreview

Het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu