Zo geeft iOS 12 meer inzicht in je iPhone-accugebruik
Lars Paymans

Apple laat vanaf iOS 11.3 zien hoe het er met je iPhone-accu voor staat, maar met iOS 12 gaat het bedrijf nog een flinke stap verder. Zo werken de nieuwe batterijstatistieken.

Zo werken de nieuwe iOS 12-batterijstatistieken

Dit najaar maakt Apple er werk van om jou meer inzicht te geven in de manier waarop jij je iPhone en iPad gebruikt. Dat gebeurt vooral dankzij de nieuwe Schermtijd-functie in iOS 12, maar ook de batterij-instellingen gaan je nieuwe inzichten geven.

In iOS zitten al langer opties om te zien welke apps de meeste energie slurpen, maar in 2018 gaat Apple een flinke stap verder. Voortaan krijg je een handige grafiek te zien, die precies toont op welke momenten van de dag je accu het zwaarst wordt belast.

iOS 12 batterijstatistieken

Deze wordt gekoppeld aan je iPhone-gebruik, zodat je kunt zien of het gebruik van je iPhone gelijk loopt aan het dalen van je accuduur. Is dit niet het geval, dan is er waarschijnlijk een app op de achtergrond bezig die je accu in hoog tempo leeg trekt.

Je activeert de iOS 12 batterijstatistieken als volgt:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Batterij’;
  3. Bekijk het batterijniveau van de afgelopen 24 uur en 10 dagen.

In deze twee grafieken is het dus belangrijk om in de gaten te houden of het bovenste overzicht ongeveer gelijk loopt aan de grafiek eronder. Onder de twee grafieken staat – net zoals in voorgaande iOS-versies – dit per app uitgesplitst, zodat je snel ziet welke app het meest van de batterij vraagt.

iOS 12 verschijnt dit najaar voor alle iPhones en iPads die ook op iOS 11 draaiden. In de onderstaande preview lees je onze eerste indruk van de nieuwe update, waarmee Apple stabiliteit en het verbeteren van de prestaties voorop zet.

Lees ook: iOS 12 preview: Indrukwekkende optelsom van ingrijpende verbeteringen

Het laatste nieuws over iOS 12

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.