Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Zo maakt iOS 11 het bewerken en delen van screenshots gemakkelijker

25 juli 2018, 13:00
1 min leestijd
Zo maakt iOS 11 het bewerken en delen van screenshots gemakkelijker

Een komisch bericht doorsturen of laten zien hoe je homescreen eruit ziet: er zijn genoeg redenen om een screenshot te maken met je iPhone of iPad. De vernieuwde screenshotfunctie van iOS 11 is dan ook meer dan welkom.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 screenshots compleet vernieuwd

Zodra je in iOS 11 een screenshot maakt (druk de home- en vergrendelknop tegelijk in), zie je al dat Apple deze functie heeft veranderd sinds iOS 10. Van ieder screenshot verschijnt een miniatuur in de linker onderhoek van het scherm.

Door op deze miniatuur te tikken, opent zich een nieuw scherm dat Apple met iOS 11 introduceert. Hier kun je de afbeelding direct bijsnijden, of er een tekening op maken.

iOS 11 screenshots

Onderin het scherm staan meerdere tools tot je beschikking. Tik op de pennen, stiften en gum om tekeningen op je scherm te maken en kies het bolletje om de kleur te wijzigen. Door op het plusje in de rechter onderhoek te tikken, verschijnen er een aantal handige andere opties. Zo kun je tekst toevoegen, handtekeningen schrijven of een vergrootglas gebruiken. Met de vormpjes eronder voeg je bijvoorbeeld snel een cirkel, pijl of spraakballon toe.

Verwijder een screenshot direct na versturen

Het grote voordeel van de vernieuwde iOS 11-screenshots is dat je de schermafbeelding vanuit dit scherm ook direct kunt delen. Daarna kun je ervoor kiezen om het plaatje meteen te wissen of in je filmrol op te slaan. Dit komt goed van pas, omdat je een screenshot vaak maar naar een persoon hoeft te sturen en het daarna niet meer gebruikt. Door ze na het delen direct te verwijderen vullen ze je filmrol niet meer onnodig op.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu