iOS 11: zo maak je een opname van je iPhone- of iPad-scherm
Lars Paymans

Vanaf iOS 11 is het een stuk gemakkelijker om een opname van je scherm te maken. Voortaan neem je het scherm direct op en deel je de video met wie je maar wil.

Zo maak je een schermopname in iOS 11

Een opname maken van je scherm kan verschillende redenen hebben. Zo kun je de functie gebruiken om een toffe ARKit-app vast te leggen, een indrukwekkende gameprestatie te delen of een probleem met je iPhone te laten zien. Tot voorheen was je aangewezen op het maken van screenshots, al is een video in sommige gevallen een stuk praktischer.

Daarom kun je met iOS 11 een knop aan het vernieuwde Bedieningspaneel toevoegen. Druk je deze in, dan wordt je scherm direct opgenomen totdat je de knop opnieuw aantikt. Je activeert de functie als volgt. Onthoud wel dat je minimaal iOS 11 moet draaien om hier gebruik van te maken.

iOS 11 schermopname

  1. Open Instellingen en ga naar ‘Bedieningspaneel’;
  2. Tik op ‘Pas Regelaars aan’;
  3. Zoek ‘Screen Recording’ en druk op het groene plusje;
  4. Gebruik de drie strepen aan de rechterkant om de opnameknop te rangschikken.

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, dan vind je de schermopnameknop in het Bedieningspaneel. Vervolgens is het een kwestie van de knop indrukken om direct te starten met opnemen. Een blauwe balk bovenin beeld laat zien dat je aan het opnemen bent, en hoe lang je video duurt. Druk de knop opnieuw in om te stoppen.

Met of zonder microfoongeluid

De opname wordt vervolgens automatisch opgeslagen in de Foto’s-app. We raden je aan om het filmpje nog even te bewerken, zodat je het begin en eind eraf kunt knippen. Dit bestaat namelijk altijd uit het Bedieningspaneel dat in beeld verschijnt.

Door de opnameknop met 3D Touch stevig in te drukken, kun je het geluid van je microfoon aan of uitzetten. Handig als je tijdens het maken van de video bijvoorbeeld wil vertellen wat er op het scherm gebeurt.

Lees meer over iOS 11

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.