Het nieuwe iPad-toetsenbord van iOS 11 laat je sneller typen dan ooit

Lars Paijmans
10 juli 2017, 19:21
2 min leestijd
Het nieuwe iPad-toetsenbord van iOS 11 laat je sneller typen dan ooit

Het toetsenbord van de iPad is een stuk groter dan degene op de iPhone. Met iOS 11 maakt Apple eindelijk slim gebruik van deze extra ruimte, met een gloednieuw QuickType-toetsenbord.

Lees verder na de advertentie.

Het iOS 11 QuickType-toetsenbord

Naast grote iOS 11-vernieuwingen als het verbeterde Bedieningspaneel en de screenshotfunctie, ziet het toetsenbord op de iPad er ook anders uit. Let wel dat deze verbetering alleen op de iPad (en dus niet op de iPhone) zichtbaar is. Het nieuwe QuickType-toetsenbord staat standaard geïnstalleerd zodra je iPad op iOS 11 of hoger draait.

iOS 11 Quicktype toetsenbord

Het werkt heel simpel. Apple denkt dat je productiviteit kan worden verbeterd door je minder toetsen in te laten drukken. In plaats van een knop in te drukken om de toetsen met leestekens te openen, kun je deze ook gebruiken door met je vinger omlaag te vegen over een knop. Zo kun je snel een ‘@’ wegzetten door over de letter A te slepen en plaats je het cijfer 6 door de Y-knop naar beneden te trekken.

Om te voorkomen dat je al deze achterliggende toetsen hoeft te onthouden, staan deze kleiner en grijs afgebeeld aan de bovenkant van iedere toets. Hierdoor oogt je toetsenbord wel wat drukker, maar na een paar dagen ben je er al aan gewend. Hetzelfde geldt voor het daadwerkelijk gebruiken van het QuickType-toetsenbord. In het begin voelt het wat onwennig om niet op je scherm te tikken maar te slepen, maar ook dit is al snel tweede natuur.

Download nu de iOS 11-bèta al

iOS 11 verschijnt dit najaar voor de iPhone en iPad. Dit jaar is het vooral de iPad die er met grote sprongen op vooruit gaat. De tablet krijgt een Mac-achtig Dock, waarmee je snel tussen verschillende apps schakelt. Daarnaast moeten ondersteuning voor Drag and Drop en dit nieuwe QuickType-toetsenbord voor meer productiviteit zorgen. Wil je aan met iOS 11 aan de slag, check dan onze tip over hoe je de iOS 11-bèta installeert.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu