Zo werkt het vernieuwde notificatiescherm van iOS 11

Lars Paijmans
4 juli 2017, 17:01
2 min leestijd
Zo werkt het vernieuwde notificatiescherm van iOS 11

Met iOS 11 voegt Apple het vergrendel- en notificatiescherm samen. Maar hoe werkt dit precies, en wat is veranderd?

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 notificatiescherm samengevoegd

Alle meldingen die je op je iPhone of iPad binnenkrijgt, worden verzameld in het notificatiescherm. Iedereen die WhatsApp of een willekeurige andere chat-app intensief gebruikt, weet hoe snel die het scherm kunnen vullen met tientallen berichten.

De berichten verschenen eerst op je vergrendelscherm en in het meldingenoverzicht, maar worden met de komst van iOS 11 dit najaar samengevoegd. Dit betekent dat je een vergrendelde iPhone op een nieuwe manier leert bedienen.

iOS 11 notificatiescherm

Door op een willekeurige knop te drukken ontwaak je het scherm, waarna je alle ongeopende meldingen ziet staan. Veeg echter van beneden naar boven en je komt meteen in het ‘ouderwetse’ notificatiescherm terecht.

Meer privacy door meldingen af te schermen

Tot slot kun je met iOS 11 de inhoud van al je notificaties afschermen. Een melding bevat immers vaak persoonlijke info die niet iedereen hoeft te zien. Met iOS 10 kon je iMessage-berichten al afschermen, nu doet Apple dit voor alle apps op je iPhone. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het volgende:

  1. Open Instellingen;
  2. Ga naar ‘Berichtgeving’;
  3. Kies een app waarbij je de meldingen wilt afschermen;
  4. Scroll naar beneden en tik op ‘Toon Voorvertoning’.

Je hebt hierbij de keuze uit ‘Altijd’, ‘Indien ontgrendeld’ en ‘Nooit’. Deze tweede is interessant, omdat dit ook effect heeft op de manier waarop het openen van werkt.

Tikken om te openen, alleen na ontgrendelen

Als je gewend bent om een melding van rechts naar links te vegen om de bijbehorende app te openen, kom je bedrogen uit met iOS 11. Apple heeft deze optie geschrapt en aangepast. Voortaan moet je eerst je iPhone ontgrendelen voordat je iets met een melding kunt doen. Nadat het toestel ontgrendeld is, kun je op een notificatie tikken om direct naar de app te springen. Belangrijk hierbij is dat je dus niet op de homeknop drukt, maar alleen lichtjes je vinger op de scanner legt.

iOS 11 verschijnt dit najaar voor iedereen als gratis update. Wil je daar niet op wachten, dan kun je nu al met de publieke bèta aan de slag.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu