Zo gebruik je de verborgen stabilisatie-tool van de iOS 11-camera

Lars Paijmans
21 februari 2018, 13:36
2 min leestijd
Zo gebruik je de verborgen stabilisatie-tool van de iOS 11-camera

iOS 11 voegt een aantal handige functies toe aan de Camera-app. Maar wist je ook dat de app je kan helpen om een foto precies recht te maken? Wij laten zien hoe deze iOS 11 level-tool werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo maak je perfect uitgelijnde foto’s

Als je wel eens foto’s maakt door je iPhone boven een voorwerp of gerecht te houden, weet je vast hoe moeilijk het is om de camera recht te houden. Zonder dat je er erg in hebt, zijn dit soort foto’s vaak net een beetje schuin, wat de kwaliteit niet ten goede komt.

iOS 11 level-tool

Zonder statief kan het namelijk knap lastig zijn om een gebalanceerde foto van bovenaf te maken. Ook Apple heeft dit in de gaten en voegt daarom vanaf iOS 11 een handige level-tool toe aan de standaard Camera-app. Deze plaatst twee kruisjes in het midden van je scherm.

Een kruis staat precies in het midden, terwijl de ander de positie van je iPhone aangeeft. Door je iPhone te bewegen, kun je de twee kruisjes op elkaar leggen. Op dat moment houd je de iPhone precies waterpas en maak je dus de perfecte foto van bovenaf. De level-tool is onderdeel van het raster, dat je eerst handmatig aan moet zetten. Dit is ook de reden dat veel iPhone-gebruikers niet van dit handige hulpmiddel afweten.

Zo zet je de iOS 11 level-tool aan

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Camera’;
  3. Zet de schakelaar achter ‘Raster’ op groen.

Als je het Raster aan hebt gezet, kun je de Camera-app openen. Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de camera recht boven een object houden en de twee kruisjes op elkaar leggen. Wil je meer weten over de standaard Camera-app op de iPhone? In het onderstaande artikel zetten we onze favoriete tips op een rij.

Lees ook: 8 tips om alles uit de standaard Camera-app van de iPhone te halen

Lees meer over iPhone-fotografie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu