In 5 stappen de iOS 11-bèta downgraden naar iOS 10

Lars Paijmans
28 juni 2017, 14:36
1 min leestijd
In 5 stappen de iOS 11-bèta downgraden naar iOS 10

Heb je de publieke of ontwikkelaarsbèta van iOS 11 geïnstalleerd, maar wil je toch liever terug naar iOS 10? Dan kun je gelukkig gemakkelijk downgraden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 downgraden: zo werkt het

Of je de bèta nu te instabiel vindt, je accuduur te slecht is geworden of je het toestel gaat verkopen; er zijn genoeg redenen om iOS 11 te downgraden naar iOS 10. Omdat het om een testversie gaat, heeft Apple het relatief gemakkelijk gemaakt om dit te doen.

Het enige wat je nodig hebt voor het iOS 11 downgraden is een backup van iOS 10. Controleer ook even of je de meest recente versie van iTunes gebruikt. Vervolgens kun je onderstaande stappen doorlopen.

iOS 11 downgraden

De bèta van iOS 11 downgraden naar iOS 10:

  1. Download het IPSW-bestand dat bij de iPhone of iPad hoort die je wilt downgraden. Deze downloaden ontwikkelaars hier en publieke testers hier;
  2. Koppel je iPhone of iPad met een Lightning-kabel aan je computer;
  3. Zet je apparaat in de herstelmodus. Dit doe je door de home- en vergrendelknop ingedrukt te houden, ook als het Apple-logo al in beeld is verschenen. Op de iPhone houd je de vergrendel- en Volume omlaag-knop ingedrukt;
  4. Een melding verschijnt op je computer. Klik met de Option- (of Shift-) knop ingedrukt op de Restore-knop. Kies vervolgens het IPSW-bestand;
  5. Het downgraden begint, wat even kan duren. Daarna kun je het apparaat configureren als nieuw apparaat of een reservekopie terugzetten.

Zodra je bovenstaande stappen hebt doorlopen, ben je weer terug bij iOS 10. Dit najaar ontvang je gewoon de definitieve update van iOS 11, net als de gebruikers die geen bèta hebben geïnstalleerd. Wil je juist wel aan de slag met de testversie? Lees dan hoe je de publieke bèta van iOS 11 installeert.

Het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu