Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iOS 11: zo werkt de nieuwe documentscanner van de Notities-app

Lars Paijmans
11 januari 2018, 15:02
1 min leestijd
iOS 11: zo werkt de nieuwe documentscanner van de Notities-app

Met iOS 11 maakt Apple een hele categorie aan apps in een klap overbodig. De Notities-app heeft een handige ingebouwde documentscanner, zodat je snel een papiertje kunt scannen en de tekst digitaal met je meeneemt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 documentscanner: snel en makkelijk papier scannen

De afgelopen jaren heeft Apple de Notities-app uitgebouwd van een simpele boodschappenlijstjes-app tot een volwaardige app om je productiviteit te verhogen. Een notitie kun je gemakkelijk opstellen, delen en vergrendelen en met uitgebreide opties maak je tekeningen, importeer je afbeeldingen en links.

iOS 11 documentscanner

Daar komt met iOS 11 nog een extra functie bij. Een ingebouwde documentscanner maakt het met behulp van je iPhone- of iPad-camera gemakkelijk om een fysiek document digitaal te maken.

De camera herkent het papier, zodat de scan automatisch de achtergrond afsnijdt. Ook wordt reflectie tegengegaan en scheve documenten rechtgezet. Dit gebeurt allemaal automatisch, zodat je in een paar seconden een duidelijke, bruikbare scan hebt. Onthoud wel dat je voor deze functie minimaal iOS 11 nodig hebt.

Zo gebruik je de documentscanner

  1. Open de Notities-app;
  2. Maak een nieuwe notitie aan, of open een bestaande;
  3. Tik op het plusje en kies ‘Scan documenten’;
  4. Richt je camera op het document en druk af;
  5. Stel de randen bij en bevestig je scan.

Het gescande document wordt automatisch in je notitie geplaatst. Hier kun je het voortaan gemakkelijk terugvinden. Door op de afbeelding te tikken, kun je hem ook toevoegen aan je Filmrol, of delen in iedere andere app. Heb je een Apple Pencil, dan kun je hier je scan ook snel en gemakkelijk ondertekenen.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu