iOS 11 datumbug laat iPhones en iPads crashen: Apple brengt oplossing uit

Rutger Otto
2 december 2017, 9:09
2 min leestijd
iOS 11 datumbug laat iPhones en iPads crashen: Apple brengt oplossing uit

Een vreemde bug in iOS 11.1.2 zorgt ervoor dat iPhones en iPads crashen na 00:15 uur op 2 december. Apple brengt snel update met oplossing uit.

Lees verder na de advertentie.

Update (09:23 uur): Apple heeft iOS 11.2 uitgebracht. Die moet het datumprobleem verhelpen. De update is via de Instellingen-app te installeren.

iOS 11 datumbug

Meerdere gebruikers melden problemen met hun iOS-apparaten op websites als Twitter en Reddit. De bug lijkt verbonden te zijn aan meldingen van apps die dagelijks of herhaaldelijk meldingen versturen. Eén van de getroffen apps is Headspace, die gebruikers dagelijks een herinnering stuurt om te mediteren.

De crash lijkt veroorzaakt te worden door notificaties die op bepaalde tijden worden verzonden. Het gaat hierbij om lokale meldingen, die rechtstreeks vanaf de iPhone of iPad komen. Ze zijn dus niet afkomstig vanaf een aparte server. De bug is vanaf vannacht actief en de kans lijkt vrij groot dat veel mensen hem zullen treffen.

Als de bug in werking treedt, crasht de iPhone of iPad. Gebruikers zien dan een draaiend wieltje op een zwart scherm. Daarbij wordt het beginscherm met de appiconen weer opnieuw geladen. Het apparaat is dan korte tijd onbruikbaar, daarna dien je de toegangscode opnieuw in te voeren en kun je weer verder.

Opinie: iOS 11 is nog steeds niet waar het moet zijn door problemen

https://twitter.com/jeremybank/status/936775452097626113

Dit kun je doen

De beste oplossing is iOS 11.2 downloaden. Apple bracht de update zaterdag plotseling uit, nadat veel mensen online klaagden over de bug. iOS 11.2 is te downloaden via ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. We raden aan om dat zo snel mogelijk te doen.

Heb je tijdens het updaten nog steeds last van de bug, probeer dan de functie ‘ververs op de achtergrond’ uit te zetten in de apps die problemen geven. Dat kan via de Instellingen door handmatig op de apps te tikken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu