De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tip: Los verbindingsproblemen in de iOS 11-bèta op

Rutger Otto
7 juli 2017, 15:23
3 min leestijd
Tip: Los verbindingsproblemen in de iOS 11-bèta op

Draai je de iOS 11-bèta al, dan ben je mogelijk ook al een paar verbindingsproblemen met wifi of bluetooth tegengekomen. In dit artikel leggen we je mogelijke oplossingen voor.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11-bèta verbindingsproblemen

De publieke bèta van iOS 11 is beschikbaar en mogelijk heb je hem al op jouw iPhone geïnstalleerd. Voordat je aan de installatie van de iOS 11-bèta was begonnen, heb je vast gelezen dat deze versies soms kuren vertonen. Als het goed is worden die nog voor de officiële release in het najaar opgelost.

Hoewel iOS 11 stabiel genoeg wordt geacht om publiek beschikbaar te maken, kunnen er foutjes optreden. Het toestel kan uitvallen, haperen of niet helemaal doen wat jij wilt. In dit artikel gaan we in op de verbindingsproblemen die her en der voorkomen. Heb je last van een wegvallende wifi- of bluetooth-verbinding, schakel dan eerst je iPhone of iPad uit en zet hem weer aan. Nog steeds last? Probeer dan het volgende stappen.

iOS 11-bèta wifi-problemen oplossen

Gebruikers van iOS 11 kampen soms met wifi-problemen. Zo kan de verbinding ineens heel traag zijn of zelfs wegvallen. Terwijl Apple aan een verbetering werkt, kun je dit in elk geval proberen.

Kijk voor de zekerheid eerst of er in de buurt geen storing is. Probeer ook de router even uit te schakelen en hem na een minuutje weer aan te zetten. Dat wil soms al helpen. Ligt het daar niet aan, probeer dan het volgende:

 1. Ga naar ‘Instellingen’;
 2. Kies ‘Wifi’;
 3. Selecteer je verbinding;
 4. Kies ‘Vergeet dit netwerk’;
 5. Probeer de verbinding nu opnieuw te starten.

Herstel netwerkinstellingen

Ondervind je nog steeds problemen, dan kun je proberen om het verbonden netwerk op iOS te resetten. Daarvoor heb je wel het wachtwoord nodig om weer verbinding te maken, want na de reset zijn alle opgeslagen wachtwoorden vergeten. Deze optie kun je ook proberen als je mobiele verbinding of bluetooth wegvalt. Het werkt zo:

 1. Ga naar de Instellingen-app;
 2. Tik op ‘Algemeen’;
 3. Kies ‘Stel opnieuw in’;
 4. Tik op ‘Herstel netwerkinstellingen’.

Als het goed is, zijn de problemen opgelost. Nog steeds last? Raadpleeg dan deze netwerktips van Apple.

Problemen met bluetooth in de iOS 11-bèta

Ook komt het wel eens voor dat bluetooth wegvalt. Als de verbinding slechter is dan voor de iOS 11-bèta, probeer dan eerst het apparaat opnieuw in te stellen. Daarvoor ga je naar ‘Instellingen > Bluetooth’ en tik je op de blauwe ‘i’ achter het apparaat wat je nogmaals wilt koppelen. Kies ‘Vergeet dit apparaat’ en stel hem daarna opnieuw in.

Een andere optie is om de netwerkinstellingen te resetten. Dat werkt hetzelfde als bij wifi, lees daarom het stuk tekst hierboven onder het kopje ‘Herstel netwerkinstellingen’.

Helpt het allemaal niet, dan kun je nog proberen om alle instellingen van je iPhone of iPad te resetten. Daarmee wis je alle instellingen en wachtwoorden, maar niet de inhoud van het apparaat. Zorg er dus wel voor dat je de wachtwoorden nog weet en bij de hand hebt. Om deze actie te ondernemen doe je het volgende:

 1. Ga naar ‘Instellingen’;
 2. Kies ‘Algemeen’;
 3. Tik op ‘Stel opnieuw in’;
 4. Kies ‘Herstel alle instellingen’.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu