Tip: Zo installeer je de publieke bèta van iOS 11

27 juni 2017, 10:42
2 min leestijd

De officiële versie van iOS 11 verschijnt pas in de herfst, maar je kunt nu al de eerste publieke bèta van het besturingssysteem installeren. In dit artikel leggen we uit hoe en waar je op moet letten.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11: vernieuwingen voor Siri, App Store en iPad

iOS 11 is het nieuwste besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch en komt in de herfst van 2017 uit. In het systeem krijgt onder meer het Bedieningspaneel een makeover. Daarnaast gaat Siri anders klinken en heeft de App Store voor het eerst een volledig nieuw design sinds de introductie in 2008.

Ook voor de iPad is iOS 11 een boeiende update, omdat de tablet een Mac-achtig dock krijgt om apps in te zetten. Daarmee wordt werken en snel schakelen tussen applicaties verbeterd. Verder is er ondersteuning voor ‘Drag & Drop’, waarmee je bestanden simpelweg van de ene naar de andere app sleept.

Maak een back-up

Voordat je begint met de installatie van iOS 11 is het raadzaam een backup te maken. Het is nu eenmaal een bètaversie. Dat betekent dat het besturingssysteem nog wel eens last kan hebben van foutjes, haperingen en vastlopers. Zo kan de accu sneller leeglopen en moet je niet schrikken als de iPhone of iPad zichzelf ineens herstart. Gaat er echt iets mis, dan raak je dankzij een back-up geen bestanden kwijt en kun je terug naar de laatste stabiele versie van iOS 10.

Bekijk ook ons overzicht met iOS 11 voorbereidingen, zodat je helemaal klaar bent voor de installatie.

De iOS 11-bèta installeren

Om de bèta te downloaden, doorloop je de volgende stappen.

  1. Ga naar de bètawebsite van Apple via je iOS-apparaat;
  2. Log in met je Apple ID;
  3. Tik op de bètasite op ‘Enroll your iOS device’ onder ‘Get started’;
  4. Op de nieuwe pagina kies je ‘Download Profile’;
  5. In de Instellingen die nu worden geopend kies je voor ‘Installeer’, waarna je de stappen doorloopt.

Het toestel moet opnieuw gestart worden om het bètaprofiel te kunnen installeren. Nu kun je de bètaversie van iOS 11 pas écht installeren. Dat doe je op de manier waarop je normaal gesproken ook updates downloadt. Ga naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’ en start de installatie.

Terug naar iOS 10

Merk je dat de iOS 11-bèta toch nog te onstabiel is naar jouw wens en wil je terug naar iOS 10, dan kan dat. Daarvoor is geen heel simpele oplossing. Het handigst is om op via de computer en deze website de laatste versie van iOS 10 te downloaden. Vervolgens sluit je het iOS-apparaat aan, open je iTunes, hou je de ‘Alt’-knop ingedrukt en klik je op ‘Zoek naar update’. Je kunt dan het gedownloade iOS 10-bestand selecteren en zo je apparaat downgraden naar de stabiele versie van het besturingssysteem.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu