De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

De iOS 11 Bestanden-app: nieuwe filemanager blinkt vooral uit op iPad

Lars Paijmans
7 september 2017, 13:07
2 min leestijd
De iOS 11 Bestanden-app: nieuwe filemanager blinkt vooral uit op iPad

Als je iOS 11 installeert, staat er een nieuwe app op je homescreen. De iOS 11 Bestanden app vervangt iCloud Drive en geeft je iPhone en iPad eindelijk een handige plek om al je documenten te verzamelen. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Aan de slag met iOS 11 Bestanden

Apple wil iPhone- iPad-gebruikers productiever maken, en komt daarom met een gloednieuwe Bestanden-app. Deze is afgeleid van de Finder op de Mac, met een soortgelijk ontwerp en functie.

De app kan nogal onoverzichtelijk en verwarrend overkomen als je hem voor het eerst opstart. Als je hem echter goed instelt wordt dit de verzamelplaats van al je bestanden die je in verschillende clouddiensten verzameld hebt.

iOS 11 Bestanden

De iOS 11 Bestanden-app instellen

Op basis van de apps die al op je iPhone of iPad staan, stelt de Bestanden-app een overzicht samen. Hierdoor kun je inloggen op je iCloud-account, maar ook Google Drive en Dropbox worden ondersteund. Door in te loggen met je accounts vult de app zich al snel met de bestanden die je tot voorheen in losse apps kon bekijken. Tik op Wijzig om diensten aan de app toe te voegen of ze uit te schakelen.

Bestanden bewerken, delen en taggen

Nadat je een clouddienst hebt gekozen kun je nieuwe folders maken, bestanden openen, bewerken en delen. Op basis van de gebruikte bestanden kun je in het tabblad ‘Recent’ alle bestanden terugvinden waar je op werkte.

Door een document stevig in te drukken verschijnt er een menu met verschillende opties. Zo kun je ervoor kiezen om het snel te bewerken, te delen of er een tag aan te hangen. Vooral deze tags zijn belangrijk, omdat je hiermee verschillende documenten snel en overzichtelijk in kunt delen.

Ontbrekende functies

Hoewel de Bestanden-app een veelbelovende start maakt, zijn er nog wat zaken die beter kunnen of ontbreken. Zo lijkt het erop dat apps als Google Docs en Spreadsheets eerst ondersteuning in moeten bouwen om deze bestanden te laten werken. Dit zorgt er nu voor dat je wel naar al je Google Docs in Google Drive kunt kijken, maar er vervolgens niets mee kunt doen. Laten we dus hopen dat Google updates heeft klaarstaan voor het moment dat iOS 11 uitkomt.

Daarnaast komt de Bestanden-app vooral goed tot zijn recht op de iPad. Dankzij een aantal slimme verbeteringen maakt de app het gemakkelijk om je documenten in te zien of te bewerken, waarna je ze met de hulp van het nieuwe Dock en splitscreen naast elkaar zet. Bovendien komt de extra schermruimte goed van pas als sommige mappen al snel uit meer dan honderd documenten bestaan. Op de iPhone gebruiken we de app vooral als we snel iets willen inzien of opzoeken en onze Mac en iPad niet in de buurt zijn.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu