De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo werkt de vergrootglasfunctie van iOS 10

Lars Paijmans
26 september 2016, 17:15
1 min leestijd
Zo werkt de vergrootglasfunctie van iOS 10

iOS 10 voegt een handige functie toe voor slechtzienden. Met het iOS 10 vergrootglas heb je met je iPhone altijd een handig hulpmiddel op zak, dat je volledig naar eigen smaak kunt aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 Vergrootglas inschakelen op je iPhone

Het iOS 10 Vergrootglas is een uitkomst voor mensen die moeite hebben met het lezen van kleinere letters. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de camera van de iPhone gebruikt als vergrootglas door automatisch in te zoomen. Vervolgens kun je met een schuifbalk onderin beeld zelf nog verder inzoomen.

Het iOS 10 Vergrootglas zit verstopt in de Toegankelijkheids-instellingen. Als je hem eenmal activeert kun je hem echter ook direct aan je homeknop koppelen. Als je hierna drie keer snel achter elkaar de homeknop indrukt, wordt het Vergrootglas automatisch opgestart. Zo stel je dit in:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone
  2. Ga naar Algemeen
  3. Tik op Toegankelijkheid
  4. Kies Vergrootglas en zet de twee schakelaars op groen

Als je het vergrootglas eenmaal geopend hebt, zijn er nog wat meer mogelijkheden. Zo kun je met een balk verder inzoomen, kun je het scherm vergrendelen en de flitser aan- en uitzetten. Door op de rechterknop (met drie kleine cirkeltjes erin) te tikken open je een nieuw menu. Hiermee pas je gemakkelijk de kleurbalans van de foto aan. Zet bijvoorbeeld een Wit/blauw filter aan, kies voor grijstinten of geel/blauw en meer.

Het iOS 10 Vergrootglas is een handig hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking, of ze nu moeite hebben met lezen van kleinere letters of kleurenblind zijn. Vooral omdat je de optie zoals hierboven beschreven rechtstreeks aan de homeknop kunt koppelen, is het een mooie manier waarop Apple de toegankelijkheid van de iPhone weer verder verbetert.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu