Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Bedtijd: Zo helpt de iPhone je aan een regelmatig slaapritme

28 september 2016, 19:48
1 min leestijd
Bedtijd: Zo helpt de iPhone je aan een regelmatig slaapritme

Apple verbetert je nachtrust met Night Shift, en wil je nu ook op tijd naar bed laten gaan met de iOS 10 Bedtijd functie. Zo werkt deze slimme wekker op je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 Bedtijd, zo werkt het

Je iPhone heeft allerlei nieuwe functies gekregen met iOS 10 die Apple niet specifiek benoemd heeft. Dit geldt ook voor Bedtijd, een nieuwe menu-optie die verstopt zit in de Klok-app.

Als je dit tabblad voor het eerst opent, krijg je een korte introductie te zien waarin je jouw bedtijd en de hoeveelheid slaapuren instelt. Vervolgens geeft de app je notificaties wanneer het bijna tijd is om naar bed te gaan.

Deze instellingen kun je na deze introductie nog gemakkelijk aanpassen door de oranje lijn in de klok te draaien. In de opties kun je dit verder aanpassen, zodat de iOS 10 Bedtijd-functie pas echt handig wordt. In de opties kun je namelijk de dagen van de week aangeven waarop Bedtijd wordt geactiveerd. Handig als je in het weekend op andere tijdstippen uit bed gaat bijvoorbeeld. Ook kun je hier de Bedtijdherinnering aanpassen en het wekkergeluid kiezen.

Bedtijd geeft je handige slaapinfo

Hoe langer je Bedtijd gebruikt, hoe meer je er aan hebt. Gaandeweg verzamelt de app namelijk gegevens, net zoals een app als Sleep Cycle dat doet. Zo zie je precies hoe laat je iedere dag naar bed bent gegaan. Waardevolle informatie als je aan het einde van de week altijd uitgeput bent, en er zo achterkomt dat je misschien een paar uur extra slaap moet pakken.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu