Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo maak je een video van je favoriete foto’s met de iOS 10 Foto’s-app

Lars Paijmans
24 oktober 2016, 13:16
2 min leestijd
Zo maak je een video van je favoriete foto’s met de iOS 10 Foto’s-app

iOS 10 voegt met Aandenkens een leuke functie toe aan de Foto’s-app. Zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen, maakt de app leuke filmpjes van je foto’s. In deze tip leggen we uit hoe je deze video’s kunt aanpassen, zodat ze precies aansluiten bij wat er op je kiekjes te zien is.

Lees verder na de advertentie.

Zo werken iOS 10 Aandenkens

Apple gaf de Foto’s-app een grondige opknapbeurt met de komst van iOS 10. Zo herkent de app nu gezichten en worden foto’s slimmer gesorteerd. Een van de leukste functies zit echter relatief goed verborgen: met Aandenkens maakt je iPhone namelijk geheel zelfstandig een videomontage met bijpassende muziek. Om deze functie te gebruiken is het belangrijk dat je iPhone of iPad minimaal op iOS 10 draaien. Ook op je Mac en Apple TV is Aandenkens aanwezig, vanaf macOS Sierra en tvOS 10.

De Aandenkens functie groepeert je foto’s op basis van een aantal verschillende kenmerken. Zo houdt een album rekening met je locatie, wat er op de foto’s te zien is, welke mensen er op te zien zijn en of ze op een speciale dag zoals een verjaardag of feestdag genomen zijn. Zo open je het overzicht met Aandenkens.

  1. Open de Foto’s-app
  2. Tik op Aandenkens in de onderste menubalk
  3. Er verschijnt nu een overzicht met alle beschikbare Aandenkens

Door op een van de iOS 10 Aandenkens te tikken krijg je een overzicht met alle foto’s die er in voorkomen. Door verder naar beneden te scrollen zie je bovendien de personen die in de foto’s voorkomen en op welke locatie je ze gemaakt hebt. Om een video te maken hoef je alleen op de Play-knop te drukken, die je tegenkomt in de rechter onderhoek van de bovenste foto.

Zodra je deze knop indrukt opent zich een nieuw scherm, waarin je de video kunt bewerken. Hier kun je kiezen voor een andere soort muziek, zoals Vriendelijk, Relaxed en Vrolijk. Dit heeft ook invloed op de manier waarop de video is gemonteerd. Daarnaast heb je de keuze uit een korte, medium of lange versie.

Tik op het icoontje met drie streepjes onderin beeld voor meer bewerk-opties. Hier kun je onder meer de duur van de video tot op de seconde bepalen, de muziek zelf kiezen, de video een titel geven en handmatig foto’s toevoegen of verwijderen. Door na het bewerken op Gereed te drukken wordt de video direct opgeslagen als onderdeel van je andere iOS 10 Aandenkens.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu