Zo voer je een videogesprek met vrienden in Instagram

Lars Paijmans
27 juni 2018, 13:06
2 min leestijd
Zo voer je een videogesprek met vrienden in Instagram

Instagram introduceert een nieuwe functie waar gebruikers al lang om vragen: met Instagram-videobellen kun je gesprekken voeren met één van je vrienden, of meerdere mensen tegelijk.

Lees verder na de advertentie.

Instagram videobellen nu beschikbaar

Langzaam maar zeker wordt Instagram een steeds completer sociaal netwerk. Na het toevoegen van privégesprekken is het ook mogelijk om mensen via Instagram te videobellen, rechtstreeks vanuit het chatvenster. De functie werd in mei aangekondigd tijdens de F8-conferentie van Facebook, en is nu beschikbaar.

Om een videogesprek te voeren moeten alle leden een Instagram-account hebben. Een telefoonnummer is niet nodig, en het maakt ook niet uit of iemand iOS of Android gebruikt. Je activeert de functie via de stappen hieronder.

Instagram videobellen
  1. Open Instagram;
  2. Veeg van links naar rechts om je Inbox te openen;
  3. Open een chatgesprek;
  4. Tik op het nieuwe camera-icoon in de rechterhoek;
  5. Wacht tot de andere persoon heeft opgenomen.

Terwijl je met iemand een Instagram-videochat voert kun je de app gewoon blijven gebruiken. Door de video te minimaliseren kun je bijvoorbeeld door je tijdlijn scrollen, berichten sturen naar anderen of een foto aan je Instagram Story toevoegen.

Daarnaast is het mogelijk om maximaal met vier mensen tegelijk een videochat te voeren. Zodra er een videochat gestart is in een groepsgesprek, verandert het camera-icoon naar een blauwe kleur. Door hierop te tikken word je automatisch toegevoegd, en met een druk op de rode telefoon verlaat je het gesprek weer. Via de instellingen van Instagram schakel je de meldingen voor videochats in en uit.

Nieuwe functies voor explore en extra filters

Naast videogesprekken introduceert Instagram ook een nieuwe functie voor het Explore-tabblad. Hier kun je voortaan gemakkelijker bladeren tussen verschillende topic-kanalen. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om snel naar posts over dieren, reizen of kunst te gaan. Het ‘For You’-kanaal bestaat volledig uit posts die op jouw smaak zijn afgestemd. Tot slot introduceert Instagram en serie aan nieuwe camera-effecten die ontworpen zijn door Ariana Grande, Buzzfeed, Liza Koshy, Baby Ariel en NBA.

Apple introduceert dit najaar met de komst van iOS 12 ook videochat voor zijn chatplatform FaceTime. Daar kunnen tot 32 mensen tegelijk het gesprek met elkaar aangaan, al werkt deze functie alleen met mensen die een iPhone, iPad of Mac hebben.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu