Zo stuur je getypte berichten via Instagram Verhalen

Erwin Vogelaar
2 februari 2018, 11:31
2 min leestijd
Zo stuur je getypte berichten via Instagram Verhalen

Je kunt nu via Instagram Verhalen ‘Letters’ gebruiken. Dit zijn teksten zonder foto of video, maar wel met kleur. We leggen uit hoe deze nieuwe functie werkt.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Instagram Verhalen Letters-modus gebruiken

Instagram Verhalen breidt steeds verder uit. Eind vorig jaar was het bijvoorbeeld tijd voor Superzoom om je Verhalen extra dramatisch te maken. Nu is het mogelijk om een Verhaal te verzenden dat enkel bestaat uit tekst en kleur.

instagram verhalen letters

Het was natuurlijk al mogelijk om een tekst over een foto of video heen te schrijven, maar met de nieuwe Letters-modus heeft de tekst de focus en kies je een andere lettertype, achtergrondkleur of tekstkleur. Om deze modus te vinden, doorloop je de volgende stappen:

  1. Open Instagram;
  2. Tik linksboven op het plaatje van jouw hoofd met het plusje en ‘Jij’ eronder;
  3. Aan de onderkant van het scherm scrol je naar de optie ‘Letters’ of ‘Type’;
  4. Schrijf je tekst;
  5. Met de knop bovenin pas je de de stijl aan;
  6. En met de knop links onderin pas je de kleur aan.

De nieuwe functie heeft wat weg van Facebook, waar het sinds een tijdje ook mogelijk is om een tekst te plaatsen met een gekleurde achtergrond om zo extra op te vallen. Sinds eind 2017 is het overigens ook mogelijk om een selectie aan gemaakte Verhalen vast te zetten op je profiel. Hier kun je natuurlijk de Verhalen met tekst ook voor gebruiken, zodat je een soort boodschap vastzet. Daar zijn vast een hoop creatieve dingen mee te doen. Zo zet je Instagram Verhalen vast op je profiel.

Meer tips voor Instagram Verhalen

Er zijn verschillende manieren om je Instagram Verhalen zo tof mogelijk te krijgen. Naast Letters en Superzoom, vind je onderin onder andere ‘Boomerang’ om een kort stukje video heen en weer te laten afspelen en ‘Rewind’ speelt de video in de verkeerde volgorde af. Natuurlijk kun je met ‘Live’ livestreamen. Check daarnaast onze 5 tips voor mooiere Verhalen.

Het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu