De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

8 handige tips voor Instagram op de iPhone

Lars Paijmans
25 april 2016, 12:30
3 min leestijd
8 handige tips voor Instagram op de iPhone

Instagram is razend populair, wat het best lastig maakt om met jouw kiekjes op te vallen tussen de rest. Met deze handige Instagram tips worden je foto’s er net iets mooier op, wat misschien wel voor wat meer volgers zorgt.

Lees verder na de advertentie.

1. Maak foto’s in andere apps dan Instagram

Dat je een foto op je Instagram-tijdlijn wil plaatsen, betekent niet dat deze foto ook echt in de Instagram-app gemaakt hoeft te worden. Heeft Apples eigen Camera-app bijvoorbeeld je voorkeur, dan kun je hier gewoon je plaatjes in schieten. Zodra er iets Instagram-waardigs tussen zit, tik je op het camera-icoontje en selecteer je hem in je bibliotheek. Daarna kun je gewoon van alle filter- en bewerkopties gebruikmaken.

instagram vierkant

2. Gebruik andere apps om je foto’s te bewerken

Dit geldt ook voor het bewerken van je foto’s. Het overgrote deel van de mensen op Instagram gebruikt de bewerkopties die standaard in de app zitten, dus als je op wil vallen kun je er juist voor kiezen om dit niet te doen. Bewerk je foto’s bijvoorbeeld eerst in Pixelmator of Enlight voordat je ze op je tijdlijn zet.

3. Bewerk een foto als hij al online staat

Als je een foto met je iPhone op Instagram hebt gezet en er achteraf toch niet helemaal tevreden over bent, kun je deze alsnog aanpassen. Tik simpelweg op de drie puntjes onder een foto en selecteer ‘Bewerken’ om alsnog wat veranderingen aan een foto door te voeren.

Instagram-Thumbnail-wijzigen

4. Geef je video een andere thumbnail

Instagram geeft video’s automatisch een thumbnail: een stilstaand plaatje waar mensen op moeten tikken om ze af te spelen. Het is dus belangrijk dat je thumbnail (of ‘Omslagkader’) er aantrekkelijk uitziet. Nadat je een video hebt opgenomen, kies je in het volgende venster het vierkantje waar twee kleine streepjes naast staan. Vervolgens kun je met je vinger over een tijdlijn glijden om precies het juiste plaatje te vinden.

5. Sorteer je filters

Instagram zit vol met mooie filters, maar als jouw favoriet achteraan in de rij staat, is het een rotklus om deze keer op keer op te sporen. Gelukkig maar dat je de filters kunt rangschikken. Dit doe je door na het maken van een foto helemaal naar rechts te scrollen in de lijst met filters, totdat je bij het tandwiel met ‘Beheren’ komt. Selecteer deze en gebruik de drie streepjes om de volgorde te veranderen, of vink de filters die je niet gebruikt uit, zodat je ze niet meer tegenkomt.

Instagram-Perspectief-aanpassen

6. Verander het perspectief van een foto

Geef je foto letterlijk een originele invalshoek door na het maken van een plaatje het perspectief aan te passen. Tik simpelweg op het moersleuteltje en kies vervolgens voor ‘Aanpassen’. Door op de onderste helft van het scherm van links naar rechts te bewegen, kun je het perspectief aanpassen. Tik op het vinkje als je tevreden bent met resultaat.

7. Maak Instagram sneller (maar gebruik meer data)

Als het je opvalt dat je tijdlijn langzaam laadt of de app op andere manieren trager is dan normaal, kan het zijn dat je per ongeluk de databesparende modus van Instagram hebt ingeschakeld. Deze vind je in de instellingen van de app achter de menu-optie ‘Mobiel Dataverbruik’. Met deze optie geactiveerd verbruikt Instagram minder van je mobiele databundel, maar is de app merkbaar een stuk trager.

Instagram-intensiteit

8. Pas de intensiteit van een Instagram-filter aan

Filters zijn een makkelijke manier om je foto’s er mooier uit te laten zien, maar sommige zijn wel erg intensief. Door dubbel te tikken op een filtervakje, kun je met een slider handmatig de sterkte van een filter aanpassen. Dit zorgde er bij ons bijvoorbeeld voor dat we sommige filters die we anders nooit gebruikten toch een kans gaven. Daarnaast is het een leuke manier om je foto’s er anders uit te laten zien dan de rest.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu