Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Instagram Stories: 5 tips voor mooiere Verhalen

Lars Paijmans
3 augustus 2017, 13:04
3 min leestijd
Instagram Stories: 5 tips voor mooiere Verhalen

Nu Instagram Stories precies één jaar bestaat, is het hoog tijd voor wat praktische tips om jouw Verhalen te onderscheiden van de rest.

Lees verder na de advertentie.

De beste Instagram Stories-tips

Terwijl Snapchat een jaar geleden de markt domineerde, is dat anno 2017 wel anders. Facebook heeft met een reeks aan grote updates van Instagram de ultieme Snapchat-concurrent gemaakt, die de app met het witte spookje inmiddels ingehaald heeft.

Instagram Stories tips

1. Kies de juiste Story-instelling

Als je besluit om een Instagram Story te maken, is het slim om meteen goed te beginnen. Voordat je een foto maakt of video opneemt, heb je de keuze uit Normaal, Boomerang, Terugspeelvideo en Handsfree. Zoals de naam al doet vermoeden is Normaal bedoeld voor simpele foto’s, maar kun je met een Boomerang een video zichzelf continu laten herhalen.

Hierbij spoelt het beeld eerst vooruit en daarna terug. Terugspeelvideo neemt zichzelf volledig van achteren naar voren op en Handsfree maakt tot slot een filmpje van 15 seconden waarbij jij de opnameknop niet ingedrukt hoeft te houden.

Instagram Stories tips

2. Gebruik foto’s uit je camerarol (ook als ze ouder zijn dan 24 uur)

Natuurlijk kun je de ingebouwde camera van Instagram gebruiken, maar de kans is groot dat veel van je beste foto’s en selfies zich in je Filmrol bevinden. Gelukkig maar dat je deze ook gewoon in een Instagram Story kunt plaatsen.

Dit doe je door in het Story-scherm naar beneden te vegen over je scherm. Vervolgens verschijnen alle foto’s en video’s in beeld die je de afgelopen 24 uur gemaakt hebt. Wil je een ouder bestand uploaden, dan moet je Instagram voor de gek houden. Dit doe je door het bestand naar jezelf te sturen in WhatsApp. Door dit bestand vervolgens op te slaan denkt Instagram dat het om een nieuwe foto gaat.

Instagram Stories tips

3. Voeg selfiestickers toe

Naast stickers, locaties, tekst en tekeningen kun je ook een selfiesticker van jezelf toevoegen aan een foto. Leuk als je op vakantie een schitterend landschap fotografeert, maar ook nog even wil laten zien hoe je er zelf bij staat.

Je maakt deze selfiestickers door eerst een afbeelding te kiezen voor je Story. Vervolgens tik je op het sticker-icoon in de rechter bovenhoek van het scherm. Tik daarna op het camera-icoontje in het menu dat in beeld verschijnt. Maak een selfie en plaats deze op een zelfgekozen locatie. Ook kun je het formaat nog wijzigen.

Instagram Stories tips

4. Pin stickers vast op een bewegend object

Stickers zien er aanvankelijk misschien uit als saaie plaatjes, maar er is een simpele manier om ze tot leven te wekken. Iedere sticker kun je namelijk vastzetten op een bewegend object in je video.

Dit doe je door een sticker te kiezen, deze op een locatie te zetten en vervolgens het scherm ingedrukt te houden. Een balk verschijnt in beeld met daaronder de tekst ‘Vastzetten’. Geef Instagram daarna een paar seconden om de sticker op te plakken en je ziet daarna meteen het resultaat. Door de sticker opnieuw aan te tikken kun je hem verwijderen of wijzigen.

5. Voeg muziek toe aan je video’s

Je wist het misschien niet, maar het is heel gemakkelijk om een achtergrondmuziekje aan je Instagram Story toe te voegen. Omdat Instagram meeluistert, kun je gewoon muziek op je iPhone aanzetten om dit automatisch als achtergrondmuziek te gebruiken. Zet muziek op (in een muziek-app naar keuze), neem je Story op en luister naar het resultaat.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu