Zo reageer je in Instagram Stories met een foto of video

6 juli 2017, 19:11
2 min leestijd
Zo reageer je in Instagram Stories met een foto of video

Je kunt nu in Instagram Stories reageren via een foto of video. Uiteraard mag je de beelden eerst leuker maken voordat je ze verstuurt.

Lees verder na de advertentie.

In Instagram Stories reageren met een foto of video

Instagram rolt een belangrijke update uit voor de Stories. Het was bij het bekijken van een verhaal van een Instagram-vriend al mogelijk om te reageren met een tekstberichtje. Nu kun je ook reageren met een foto of video. Deze beelden zijn uiteraard, net zoals de verhalen die je zelf publiceert, leuker te maken via stickers.

Leuk onderdeel van deze functie, is dat je bij het reageren de mogelijkheid krijgt om een speciale sticker te plaatsen. In deze sticker is het verhaal waar jij op reageert te zien. Hoe dat werkt zie je in bovenstaande screenshots.

Deze update is belangrijk, omdat het de manier waarop Instagram Stories gebruikt wordt, flink verandert. In plaats van dat één persoon beelden maakt, krijg je nu een beeldgesprek. Beantwoord een video van een leuke hond bijvoorbeeld met een foto van je eigen hond, of iemands selfie met een eigen selfie. Om te reageren met je eigen beelden, neem je de volgende stappen.

  1. Open Instagram;
  2. Bekijk Instagram Stories van de mensen die je volgt door bovenin het scherm bij ‘verhalen’ op een hoofdje te tikken;
  3. Bekijk je het verhaal van een van je Instagram-vrienden en wil je reageren? Dan tik je onderin het scherm op het cameraatje;
  4. Kies door te swipen of je een foto, video of boomerang maakt en neem op;
  5. Via de knoppen bovenin het scherm maak je jouw beeld leuker met stickers, tekst en meer voordat je verstuurt.

Reageert iemand op jouw verhaal met een foto of video, dan staat deze in je inbox. Om de nieuwe functie te gebruiken heb je de nieuwste versie van Instagram nodig.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu