Tip: Zo voeg je een poll toe aan je Instagram Verhalen
Erwin Vogelaar

Vind je het moeilijk om keuzes te maken? Vraag dan je vrienden om hulp. Dit kun je doen door een poll toe te voegen aan Instagram Verhalen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram Verhalen poll: stel nu je vraag

Instagram Verhalen is groot en Instagram blijft maar mogelijkheden toevoegen. De nieuwste optie is om een poll toe te voegen. Dit betekent dat je jouw volgers een vraag stelt en ze uit twee antwoorden kunnen kiezen. Vervolgens is het afwachten welke keuze de meeste stemmen krijgt.

Polls zijn toe te voegen als sticker, die je plaatst op de foto of video die je als verhaal publiceert. Doorloop de volgende stappen om de poll in je Instagram-verhaal te plaatsen.

  1. Voeg een verhaal toe door op je profielfoto rechtsboven te tikken, net onder ‘Verhalen’;
  2. Maak een foto of video, of voeg ‘m toe vanuit je bibliotheek;
  3. Tik op de stickerknop bovenin in het scherm;
  4. Kies voor de poll-sticker;
  5. Voeg je eigen vraag en antwoorden toe;
  6. Publiceer je verhaal.

Na het publiceren van je poll

Zodra je de poll hebt gepubliceerd, is het voor je vrienden mogelijk om te stemmen. Zodra er iemand gestemd heeft, kan diegene direct de tussenstand zien. Kijken ze je verhaal later nog eens, dan zien ze hoe de stand er dan voor staat.

Lees ook: Gids: Alles wat je moet weten over Instagram Verhalen

Natuurlijk wil je zelf ook de resultaten weten. Hiervoor swipe je omhoog om de kijkerslijst te zien. Daar zie je niet alleen hoeveel stemmen elke optie heeft gekregen, maar ook wie voor wat heeft gestemd. Pas dus op met waar je op stemt bij polls van anderen, want ze kunnen je keuze zien. Als je probeert te kiezen tussen twee dingen, kun je door deze lijst wel afgaan op de mensen die je het meest vertrouwd. Uiteraard verdwijnt de poll samen met je verhaal weer na 24 uur.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.