Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: Bepaal wie jouw Instagram Stories mogen bekijken

Rutger Otto
19 februari 2017, 13:30
2 min leestijd
Tip: Bepaal wie jouw Instagram Stories mogen bekijken

Met Instagram Stories kun je foto’s en video’s achter elkaar plakken om ze als tijdelijk verhaal te presenteren. Wil je geen pottenkijkers, volg dan deze tip.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories blokkeren

Instagram lanceerde in augustus 2016 zijn ‘Stories‘. Deze functie is er om momenten van de dag op een vluchtige manier te delen. Instagram Stories wordt vaak met Snapchat vergeleken, waar je eveneens foto’s en video’s kunt plaatsen die na een tijdje verdwijnen. Dat gebeurt net zo goed met de Stories op Instagram. Na 24 uur zijn ze weg.

Het voordeel dat Instagram boven Snapchat heeft, is dat mensen je gemakkelijker kunnen vinden. Dat resulteert waarschijnlijk automatisch in meer volgers. Bekenden (via Facebook) maar ook onbekenden, die je zijn gaan volgen op basis van foto’s die je eerder hebt gemaakt.

instagram stories blokkeren

Jij kiest met wie je verhalen deelt

Je kunt Instagram nu op twee manieren gebruiken. Zo kun je Stories inzetten om vlugge en meer persoonlijke foto’s te delen, terwijl je mooiere foto’s uploadt om langer te bewaren. Wat je reden ook is, misschien wil je gewoon niet dat onbekenden of bekenden met je Stories meekijken. Dan kun je dat aangeven in de instellingen via onderstaande stappen.

  1. Open Instagram;
  2. Ga naar je profiel (via het poppetje rechts onderin);
  3. Tik rechtsboven op het tandwiel om de instellingen te openen;
  4. Kies ‘Verhaalinstellingen’;
  5. Tik op ‘Verslag verbergen van’;
  6. Zoek in dit venster naar personen die je wilt uitsluiten, vink ze aan en tik op ‘Klaar’ rechtsboven in beeld.

Wie bekijkt je Stories?

Heb je een Instagram Story geplaatst, dan kun je zien wie de foto’s of video’s hebben bekeken. Dat doe je door op je eigen verhaal te tikken. Niet alleen zie je dan hoeveel mensen hebben het gezien, maar ook wie het hebben gezien. Als je iemand ziet die je liever toegang ontzegt, dan doorloop je de bovenstaande tip.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu