Instagram privacy-instellingen: met deze apps deelt Instagram je data

Lars Paijmans
16 oktober 2019, 15:03
2 min leestijd
Instagram privacy-instellingen: met deze apps deelt Instagram je data

Instagram geeft eindelijk meer inzicht in de diensten waarmee de app gegevens uitwisselt. In deze tip leggen we uit hoe je precies ziet welke apps jouw data kunnen gebruiken, en hoe je dit verwijdert.

Lees verder na de advertentie.

Instagram privacy-instellingen aanpassen

We hebben er lang op moeten wachten, maar Instagram geeft je eindelijk de middelen om je data beter te beschermen. Een update voor de app voegt nieuwe instellingen toe, waarin je precies ziet welke apps van derden toegang hebben tot je Instagram-account. Dit zijn bijvoorbeeld websites en apps waarop je bent ingelogd met je Instagram-account.

Instagram privacy-instellingen

Zo zijn er veel foto-apps voor iOS die toegang vragen tot je account, zodat ze foto’s kunnen importeren of een koppeling met je account kunnen maken. Dat maakt het voor jou makkelijker om direct vanuit de app een foto te plaatsen.

Het komt echter vaak voor dat je deze apps een tijdje gebruikt en ze daarna in een vergeten mapje op je homescreen belanden. Op dat moment kan het handig zijn om deze toestemming tot je Instagram in te trekken, om zo je privacy beter te beschermen. Dat is vanaf nu gemakkelijk te regelen via onderstaande stappen.

Zo zie je welke apps toegang tot je Instagram-data hebben

  1. Open Instagram;
  2. Ga naar je profielpagina;
  3. Tik op de drie streepjes in de rechter bovenhoek;
  4. Kies ‘Instellingen’;
  5. Tik op ‘Beveiliging’;
  6. Ga naar ‘Apps en websites’.

In het volgende overzicht kun je zien welke websites en apps toegang hebben tot je Instagram-account. Achter iedere naam kun je op ‘Remove’ drukken om deze toestemming weer in te trekken.

Naast deze instelling is ook de manier veranderd waarop je apps in de toekomst toestemming tot deze data geeft. Zodra een app om deze toestemming vraagt, verschijnt er een nieuw venster in beeld dat duidelijker laat zien tot welke gegevens de app of dienst toegang krijgt.

De twee Instagram-privacyfuncties worden geleidelijk uitgerold. Het zou dus kunnen dat de optie bij jou nog niet beschikbaar is, maar dan zal dit spoedig wel het geval zijn.

Lees ook: Tweestapsverificatie Instagram op 2 manieren te gebruiken: zo stel je het in

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu