Naamtags: zo voeg je ‘echte’ vrienden toe op Instagram
Michel van 't Klaphek

Je kent het vast wel: je wil iemand na een leuk gesprek toevoegen op Instagram, maar verstaat de naam niet goed. Met naamtags hoef je nooit meer op zoek naar het profiel, maar voeg je iemand direct toe. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Instagram-naamtags: zo voeg je mensen snel toe

Instagram heeft er een nieuwe functie bijgekregen. In navolging van onder meer Snapchat en Twitter heeft het sociaal netwerk nu ook een manier om mensen direct toe te voegen zonder zoeken. Dankzij naamtags voeg je elkaar direct toe door een code te scannen.

Zo voeg je iemand toe met een Instagram-naamtags:

  1. Open de app en ga naar je profiel;
  2. Druk op de drie streepjes rechtsboven en selecteer ‘Naamtag’;
  3. Je gesprekspartner kan deze code nu scannen door de camera te openen.

Instagram-naamplaatje-screen

Na het scannen wordt direct jouw Instagram-profiel getoond, waarna je nieuwe vriend je toevoegt. Je kunt je eigen Instagram-naamtag personaliseren met emoji, kleuren, selfies en stickers.

Niet langer zoeken

Instagram zegt dat naamtags vooral bedoeld zijn om iemand direct toe te voegen, zonder te hoeven zoeken naar zijn of haar profiel. Je kunt de codes echter ook delen via andere sociale media, WhatsApp en sms.

Instagram is overigens bij lange na niet het enige sociale netwerk met deze mogelijkheid. Eerder was het al mogelijk om vrienden op deze manier toe te voegen op Snapchat en Twitter. Bovendien testte Instagram de naamtags al langer, waardoor de functie voor jou misschien niet nieuw is. De update rolt per direct uit. Het kan een paar dagen duren voordat jouw toestel bijgewerkt is.

Instagram

Instagram, Inc.

9 (217 reviews)
Gratis via App Store

Lees meer over Instagram

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.